Édes díj

2021.12.12. 14:22

Megvan a megye legjobbja: kesztölci cukrászda remekelt az Év Bejglije versenyen

Idén is meghirdették az Év Bejglije versenyt. A szervezők három kategóriát hirdettek meg: a hagyományos mákost, a hagyományos dióst és ínyencet.

W. P.

Versenybe szállt a kesztölci cukrászra bejglije is

Forrás: beküldött

Idén is meghirdette a Magyar Cukrász Ipartestület a tavaly debütált Év Bejglije versenyt, melyen a hagyományos mákos kategóriában bronzérmes lett Kara József Zoltánné finomsága. A testület közleménye szerint a versenyre olyan termékekkel lehetett nevezni, amelyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyvben rögzítettnek, hiszen a bejgli védett terméknek minősül.

A szervezők három kategóriát – hagyományos mákos, hagyományos diós és ínyenc – hirdettek meg, a háromfős zsűri összesen ötvenhat süteményt kóstolt meg. A bírálók között megannyi ismert cukrászmester kapott helyet, de Harsányi Levente rádiós, illetve televíziós műsorvezető, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és Sznopek Veronika, a Mestercukrász – Az édesszájú Konyhafőnök televíziós show nyertese is részt vett az értékelésben.

A hagyományos diós kategória aranyérmese – egyben az Év Diós Bejglije díj birtokosa – a budapesti Trattoria di Sophia cukrászda lett. A hagyományos mákos finomságok között a budapesti Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda bejglije diadalmaskodott.

Az ínyenc kategóriában szerepeltek a vegyes töltelékű, különlegesebb fajtájú bejglik, a cukrászdák pisztáciás, mogyorós, kesudiós, napraforgós, mi több, akár fenyőmagos és vörösboros változatot is beneveztek a versenybe. Ebben a kategóriában az Advent Gyöngye elnevezésű sütemény nyert, melyet a szarvasi Ildikó Cukrászda készített el: a szervezők elárulták, hogy a díjnyertes bejgli hagyományos pozsonyi tésztával készült, töltelékébe pedig mandulás franzsipán, Irsai-pálinkába áztatott, apróra vágott vörös áfonya, valamint pirított és őrölt fekete szezámmag került, végül egy kis csipetnyi fahéjjal fűszerezték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában