Ország-világ

2020.10.09. 13:55

Most már Keleti Ágnes a világ legidősebb olimpiai érmese

Az ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász január 9-én lesz százéves.

Budapest, 2020. január 10. A 99 éves Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznõ, a Nemzet Sportolója, Magyarország legtöbb olimpiai éremmel rendelkezõ nõi sportolója, minden idõk legeredményesebb magyar tornásznõje, a nyári olimpiák legidõsebb aranyérmese budapesti otthonában 2020. január 10-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI / Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Hét hónappal és 28 nappal századik születésnapja után meghalt a texasi San Antonióban az amerikai John Russell, a világ legidősebb olimpiai érmese, aki 1952-ben, Helsinkiben harmadik lett az amerikai csapat tagjaként díjugratásban.

Russell augusztus közepén örökölte meg a korelnöki címet, amikor négy és fél hónappal 101. születésnapja előtt elhunyt a 4x400 méteres váltóval az 1948-as londoni játékon bronzérmes svéd futó, Folke Alnevik – emlékeztet rá az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz oldal.

A legidősebb élő olimpiai érmes – egyben a legidősebb ötkarikás győztes – ma Keleti Ágnes, az ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, aki január 9-én lesz kereken százesztendős.

Borítókép: Keleti Ágnes 99. születésnapján 2020. január 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!