Gazdaság

2009.02.12. 15:52

Ügyészségen a kerteskői gazdaság magánosítása

Feljelentésig fajult a tavaly tavasszal privatizáció során értékesített kerteskői gazdaság ügye.

V. E.

A volt bábolnai gazdaság eszközvagyonáért 22 millió forintot fizetett a győztes, ám az eljárás során hivatali visszaélés gyanúja merült fel – állítja Medgyasszay László. Ezért az országgyűlési  képviselő és Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Medgyasszay  a privatizációk történetében példátlannak nevezte a Bábolnához tartozó kerteskői gazdaság megszerzésénél – szerintük – elkövetett hivatali visszaéléseket. Felháborítónak tartja, hogy a gazdaság 200 millió forintra becsült eszközeit mintegy 20 millió forintért értékesítette a vagyonkezelő. Budai Gyula szerint csakis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.(MNV) felső vezetésének utasítására dönthetett a privatizációs döntőbizottság a jogszabályokat megsértve a termőföld nyerteséről. Több mint fél éve vizsgálják a kerteskői gazdaság magánosítását. Azért fordultak végül a főügyészséghez, mert a feljelentő politikus úgy érezte, már minden demokratikus eszközt kimerített. Azt gyanítják, hogy az elkövetett visszaélések bűnügynek minősülhetnek – mondta.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) szerint nincs semmi közük a fejleményekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!