vb2022

2022.11.23. 17:50

A rutinos Uruguay még egyszer utoljára megmutatná

A fél urugayi kezdőcsapat 35 felett van, viszont a fiatalok nagy dobása lehet ez a vb.

H.I.

Luis Suarezék utolsó nagy dobásukra készülnek

Forrás: Reuters

A mindig esélyes Uruguay csütörtökön 14 órakor mutatkozik be a világbajnokságon. Ahogy a belgáknál, úgy az uruknál is kifejezetten igaz, hogy a nagy generáció utolsó nagy dobása lehet ez a vb, hiszen a keret fele már bőven a zeniten túl van. 

A már a 2010-es tornán is kezdőkapus Fernando Muslera 36 éves, a 2005 óta válogatott Diego Godín, aki egykor Európa legjobb védője volt, szintén a 36. életévét tapossa, elől pedig az ex-barcás Luis Suarez és a korábbi PSG-klasszis Edinson Cavani egyaránt 35 évesek. Lesznek azért fiatal berobbanó futballisták is a kezdőcsapatban, elég csak a Real Madrid új sztárjára, Fede Valverdére gondolni, elől pedig a liverpooli Darwin Núnez hozhatja a frissességet. 

Az ázsiaiaknál kevesebb az európában jegyzett klasszis, de azért így is találunk. Kim Min Dzse a Napoli védője, Dzsong Vu Jong Freiburgban pallérozódik, a keret legnagyobb sztárja pedig egyértelműen a Tottenham klasszisa, Szon Hung Min. A Dél-amerikaiak utolsó kilenc meccsükből hetet is megnyertek, így a formára nem lehet panasz, a koreaiak az utolsó két meccsükön Kamerunt és Izlandot verték felkészülés gyanánt. 

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

H-csoport, 1. forduló
14 óra: Uruguay-Dél-Korea

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!