Történet a történetekről

2018.11.26. 14:34

Megjelent Murakami Haruki legújabb könyve

A népszerű író Különös könyvtár című regénye egy izgalmas szökés története.

FILE / Japanese novelist Haruki Murakami speaks during an interview conducted by the Yomiuri Shimbun in Tokyo, Japan on Feb. 17, 2005. His books have been bestsellers in Japan as well as internationally. Murakami was born in Kyoto, Japan on Jan. 12, 1949. ( The Yomiuri Shimbun )

Murakami Haruki milliós példányszámban megjelent regényeit és elbeszéléseit több mint negyven nyelvre lefordították, sikere évtizedek óta töretlen. Műveiben az emberi szabadság, a társadalom és a politika témáját feldolgozó japán írót számos irodalmi díjjal jutalmazták, 2014-ben neki ítélték a német Világirodalom-díjat.

 

Ezúttal – Chip Kidd grafikái jóvoltából – egy különleges illusztrált kötettel gazdagodik Murakami magyarul olvasható életműsorozata: Különös Könyvtár című regénye egy magányos fiú, egy titokzatos szép lány és a megkínzott Birkaember szökésének története a világhírű szerző képzeletében létező, hátborzongatóan különös könyvtárból.

Borítókép: Murakami Haruki

Forrás: Toshiaki Shimizu / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!