Jól fizet

2019.07.02. 12:18

Többet hoz a konyhára az Apple, mint a Google

Az alkalmazásfejlesztőknek sokkal magasabb jövedelmet eredményez appokat készíteni az Apple Store-ba, mint ugyanezeknek a droidos változata.

Forrás: Shutterstock

Hiába méretesebb az androidos telefonok piaca, úgy fest, hogy az alkalmazásfejelsztők lényegesen jobban járnak, amikor iOS-eszközökre fejlesztenek: több a pénz az Apple App Store-ban, mint a Google Playben.

Mindez a Sensor Tower Intelligence friss jelentéséből derül ki. Becsléseik szerint az App Store 100 legjobban kereső alkalmazásának kiadója/ fejlesztője átlagosan 65 százalékkal többet keres, mint a 100 legjobb a Google Playen.

A Statista szemléletes ábrát készített ehhez:

Infographic: Apple's App Store More Lucrative for App Makers | Statista

A Sensor Tower Intelligence becslése szerint 2019 első negyedévében a 100 legjobb iOS alkalmazáskiadó átlagosan 84 millió dollárt hozott össze, míg a legsikeresebb Android app-készítők „csak” 51 millió dollárt.

A két platform közötti különbség még tovább nő, ha nem számítjuk a játékkiadókat. Az iOS-re készülő nem játékos legjobb 100 program készítőinek pénze 232 százalékkal múlja felül a Google Play-re dolgozókét.

Amúgy, az ábra alapján platformoktól függetlenül megállapítható, hogy az alkalmazást fejlesztők jövedelme jelentősen nőtt az elmúlt hat évben.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!