Hétfőtől enyhítenek néhány szabályon Szlovákiában

Május 3-ától változnak a szabályok a koronavírusteszt szükségességét illetően a szomszédos országban.

K. D.

Szlovákia szigorúbb határforgalom-ellenőrzést vezetett be szerdától a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Hétfőtől változnak a szabályok Szlovákiában a piros és rózsaszín besorolású járásokban. Már nem lesz szükség negatív koronavírustesztre az egyes létesítmények felkereséséhez – írja az ujszo.com a szlovák hírügynökségre hivatkozva. Az egyetlen kivétel egyes főiskolai szakokra vonatkozik, azok hallgatói belépéskor kötelesek lesznek negatív tesztet vagy a rájuk vonatkozó egyéb kivételről szóló igazolást felmutatni, de csak este 9 és éjjel 1 óra között.

A rózsaszín (ide tartozik a Komáromi és a Nyitrai járás is) és piros járásokban szintén csak este 9 és éjjel 1 óra között kell felmutatni negatív tesztet a munkahelyre való belépéshez. Ebben az időszakban ugyanis érvényben van a kijárási korlátozás.

Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője úgy fogalmazott: ez azt jelenti, hogy a rózsaszín járásokban csak este 9 és éjjel 1 óra között kell igazolniuk magukat az embereknek 21 napnál nem régebbi negatív teszt­tel, piros járásban pedig 14 napnál nem régebbi negatív teszttel, illetve az egyéb kivételekre vonatkozó igazolás felmutatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!