Visszatekintő

2022.12.27. 17:00

Februárban történelmi sikert ért el megyeválogatottunk

Az év végéhez közeledve felidézzük, melyek voltak a legfontosabb sporthírek 2022-ben. Februárban Regionális Tornát rendeztek, ahol csoportelsőként Komárom-Esztergom megye az országos döntőbe jutott, és ahol csak büntetőkkel kapott ki a későbbi győztestől.

Herczeg István

A negyedik helyen zárt válogatottunk

Forrás: komarom.mlsz.hu

2022 elején rendezték a kétévente esedékes Regionális Tornát, ahol Komárom-Esztergom megye csoportelsőként jutott tovább, így kvalifikálta magát az ország legjobb négy megyeválogatottja közé. A Komárom-Esztergom megyei válogatott Bodó László vezetésével olyan bravúrt hajtott végre, amelyet eddig még egyszer sem, hiszen megnyerte a csoportkört. 

A Tihanyban és Balatonfüreden rendezett selejtezők során minden válogatott négy meccset játszott le egyetéen hétvége alatt, így elég feszített volt a tempó. A Bodó-alakulat először a házigazda Veszprém megyével játszott, ott 0-0-s döntetlent értek el a felek. Ezt követően indult csak el a henger: a mumusnak számító Győr-Moson-Sopron megye elleni találkozót 2-0-ra hozta megyénk Terplán Zoltán és Kállay Benedek góljaival, majd vasárnap jött a csoportkör legnagyobb különbségű győzelme, hiszen Zala megyét 4-0-ra sikerült legyőzni. Itt Valkó Miklós, Korcsok Christopher, Végh Pál Dominik és Zuggó János voltak eredményesek. A vasárnap utolsó párharcán elég volt egy döntetlen is a csoportelsőséghez, és bár sokáig vezetett a csapatunk, végül 1-1 lett a Vas megyeiek elleni végeredmény, így az utolsó mérkőzés utolsó pár percéig kapott gól nélkül állt csapatunk. A nyolc ponttal a tabella élén zárt Komárom-Esztergom megye, megelőzve Győr-Moson Sopron (7), Veszprém (7), Vas (3), és Zala (1) megyéket.

Ezzel a történelmi bravúrral a csapat kvalifikálta magát a négyes döntőre, amit Balatonalmádiban rendeztek. Itt Pest, a négyből négy győzelemmel záró Szabolcs-Szatmár Bereg, és a hasonlóan hibátlan Baranya megyei válogatottak voltak az ellenfelek. A Komárom-Esztergom megyei válogatott kerete kisebb nehézségek árán állt csak össze, hiszen bő egy kezdőcsapatnyi játékos visszamondta a meghívást.

Bodó László, a válogatott vezetőedzője akkor a 24 Órának elmondta, hogy bár rettenetesen megterhelő időszak volt ez, mégis kifejezetten büszke a játékosaira. A klubrivalizálások ellen igazi csapatszellem alakult ki a 22 fős keret minden tagja között, és igazi csapatként működött a válogatott, aminek meg is lett az eredménye. A tréner hozzátette, hogy igyekezett „sakkozni”, hiszen alig volt szünet a 2x30 percig tartó mérkőzések között, amelyből négyet kellett lejátszani egy hétvége alatt. A legtöbben Zsámbékról és Koppánymonostorról érkeztek a válogatottba (bár ez a tabellára nézve nem meglepő), ezeket a játékosokat igyekezett a mester együtt játszatni.

− A „lesajnált” Komárom-Esztergom megyei válogatott megmutatta, hogy igazi csapatként, alázatosan küzdve mire képes. Minden okkal történik, így egy pillanatig sem bánkódom, hogy voltak olyan játékosok, akik számára nem volt megtiszteltetés, hogy a válogatottba játszhassanak. Az utazó keret maximálisan betartotta, amit kérek, igazi csapattá szellemült, így nem is kérdés, mennyire büszke vagyok  – tette hozzá a Zsámbéki SK vezetőedzője, Bodó László.

A négyes döntőben végül a későbbi győztes Pest megye csak büntetőkkel múlta felül Bodó László csapatát, aki azóta már az NB III.-ban szerepel vezetőedzőként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!