Labdarúgás

2021.10.12. 13:24

Idegenben győztek a tatabányai, otthon kaptak ki a komáromi focisták

Felemás hétvégéje volt megyei csapatainknak az NB III-ban: a Tatabánya fontos három pontot gyűjtött, a Komárom viszont sima vereséget szenvedett.

Herczeg István

Felemás hétvégéje volt megyei csapatainknak az NB III-ban: a Tatabánya fontos három pontot gyűjtött, a Komárom viszont sima vereséget szenvedett.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Beküldött

Egyelőre nem sikerül túl jól az október a komáromi labdarúgóknak, hiszen a hónap első hétvégéjén Bozsik Péter csapata meglepő 1–0-ás vereséget szenvedett a kiesőhelyen álló Kaposvár otthonában, most hétvégén pedig a bajnok-­esélyes Mosonmagyaróvárt fogadta, és egy nagy pofonba futott bele.

A 34. percben egy jobb oldali akció során Szalka 20 méterről élesen lőtt kapura. A próbálkozást Szabó nagy bravúrral hárította, a kipattanóra azonban Illés eszmélt a leggyorsabban és az üres kapuba helyezett (0–1). Hét perccel később Jasarevic húzott el a jobb szélen és adott középre, az érkező Boros pedig a komáromi kapuba fejelt (0–2).

A 75. percben Tóth hozta kihagyhatatlan helyzetbe Szalkát, aki közelről az üres kapuba passzolt (0–3). A 80. percben Szalka a bal összekötőből cselezte befelé magát, majd a kapust is elfektetve a bal felsőbe lőtt (0–4). Ezzel a győzelemmel a Mosonmagyaróvár megőrizte második helyét a tabellán, míg a Komárom tizenöt szerzett ponttal a nyolcadik helyen áll.

Labdarúgó NB III., Nyugati-csoport, 11. forduló

Komárom VSE–Credobus Mosonmagyaróvár 0-4 (0-2)

Komárom, 200 néző, vezette: Kovács J. Z. (Kulman T., Székely G. F.).

Komárom: Szabó – Hajba, Gelencsér (Szántó, 69.), Csendes, Böndi (Vincze, 63.), Göblyös (Simigla, 63.), Tóth P. A. (Szileszki, 85.), Csernák, Tóth D. L., Schiller, Végh T. (Szecsődi, 85.). Vezetőedző: Bozsik Péter

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Czingráber, Debreceni, Deák, Jasarevic (Simita, 58.), Tóth L. (Tóth M., 78.), D’Urso (Végh B., 46.), Nagy (Horváth, 46.), Illés (Szegő, 58.), Szalka, Boros. Vezetőedző: Varga László.

Gólszerző: Illés (34.), Boros (41.), Szalka (75., 80.).

– Tudtuk, hogy érettebb, dinamikusabb csapat az Mosonmagyaróvár. Ezt az első félidőben még tudtuk kompenzálni, voltak is lehetőségeink, de így is kaptunk két elkerülhető gólt. A második játékrészben próbáltunk változtatni a játékukon, de túlzottan kinyíltunk, így a Mosonmagyaróvár kedvére kontrázhatott, amivel végül magabiztosan vitte el a három pontot – összegezte a mérkőzést Bozsik Péter.

– Nagyon nehéz héten vagyunk túl, de le a kalappal a játékosok teljesítménye előtt, hiszen rövid időn belül három mérkőzést is megnyertünk. A helyén kezeljük a sikereket, és azon dolgozunk, hogy előrébb lépjünk a tabellán – mondta Varga László, a mosonmagyaróváriak edzője.

A Tatabánya ezúttal a mérkőzés előtt vele pontazonossággal álló Érdhez látogatott. A Bányász a legjobbkor, az első fél­idő végén szerzett vezetést a csapatkapitány, Kovács István büntetőjével, majd a második játékrészben egy szögletet követően Krupánszki Balázs egy akrobatikus mozdulattal kettőre növelte az előnyt. A TSC ezzel a tabella ötödik helyén áll 17 ponttal.

Labdarúgó NB III., Nyugati-csoport, 11. forduló

Érdi VSE–Tatabányai SC 0–2 (0–1)

Érd, 200 néző, vezette: Kakuk Sz. (Juhász L., Bereczki B.).

Érd: Kertész F. I. – Gubacsi, Bozsoki (Kertész B., 62.), Csiszár – Fürjes (Fügedi, 86.), Gera, Pallagi, Koós, Németh – Szabó R., Kollega (Révész, 46.). Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Tatabánya: Kunsági – Kovács I., Krupánszki, Székely – Gyüre, Klausz, Soltész, Módi, Katona – Gyürki (Kocsis, 74.), Árvai. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gólszerző: Kovács I. (45+1. – tizenegyesből), Krupánszki (58.).

– Idegenben nem lehet fejetlenül játszani, pláne úgy, hogy az Érdnek több minőségi futballistája van. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, fegyelmezettek voltunk, bár amikor magasan védekeztünk, voltak hibák, de ezt megúsztuk és a kapusunknak is voltak jó megmozdulásai.

A gól mindig jókor jön, a második félidőben pedig már próbáltunk szűkebben játszani, stabilabbnak lenni és azt hiszem, hogy jól jöttünk ki a labdaszerzésekből is. Rengeteg lehetőségünk volt, így elmondható, hogy megérdemelt a győzelmünk – foglalta össze 90 percüket Bekő Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!