ironman

2019.07.10. 17:30

Újabb emberfeletti teljesítményre készül a komáromi Vasember

Szőnyi Ferenc pénteken Ausztriában tolja ki saját határait. Az ultratriatlonista egy ötszörös távú Ironman versenyre nevezett be.

F. M.

Komáromban edz a megmérettetésre Szőnyi Ferenc

Forrás: Szőnyi Ferenc

Szőnyi Ferenc július 11-én csütörtökön indul Ausztriába, ahol Bad Blumauban pénteken kezdődik a Nemzetközi Ultratriatlon Egyesület (IUTA) által kiírt ötszörös távú Ironman ultratriatlon verseny. Ahogy Ferenc meséli, a mezőny kőkemény lesz, ugyanis 19 kilométer úszást, 900 (!) kilométer biciklizést és 211 kilométer futást ell teljesítenie.

A szintidő maximum 110 óra, azaz négy és fél nap, de a Vasember célja természetesen ennél jóval kevesebb. A bad blumaui verseny úszószáma egy védett és zárt körpályán zajlik majd, medencében teljesítik a versenyzők. Ezzel szemben a bicikli és a futás terepen és országúton fut keresztül.

A festői településen lesz a verseny (Fotó: Igor Majer)

Az emberfeletti versenyhez a felkészülés is emberfeletti. A komáromi Vasember a Kemma.hu-nak elárulta, hogy a versenyre naponta 3 kilométer úszással, heti 60-80 kilométer futással és 300 kilométer bringázással edz. Hozzátette, hogy ezt a tervet a napi életben azért mindig valami kicsit felülírja.

Komáromban edz a megmérettetésre Szőnyi Ferenc (Fotó: beküldött)

A triatlonista persze a győzelemre hajt, de elvárja magától a tisztes helyezést, illetve korcsoportjának legjobbja szeretne lenni a versenyen. Szőnyi Ferenc nem először indul ötszörös triatlonon. Tavaly Svájcban teljesítette ugyanezt a kihívást, akkor a 153 órás szintidőhöz képest 93 óra alatt teljesítette a távokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában