rangos viadal

2020.02.20. 14:09

Tatai éremesővel zárult a nemzetközi karateverseny

A tatai Renmei Kyokushin Karate Sportegyesület a napokban tartotta meg saját rendezésű nemzetközi versenyét, a VII. Renmei Kupát, amelyen a rendező egyesület versenyzői is szép eredményeket értek el.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A megmérettetésnek immár harmadik alkalommal a tatai Güntner Aréna adott otthont, a viszonylag korai, februári időpont oka pedig a közelgő Diákolimpiára való felkészülés volt. A rendezvényt Michl József polgármester nyitotta meg, aki bátorító szavakkal üdvözölte és ösztökélte a harcosokat.

Az egyesület kisebbik versenye ezúttal is népszerűnek bizonyult, hiszen három ország 30 klubjának 257 versenyzője vett részt rajta, akik összesen 311 nevezést adtak le a különböző kategóriákban. A körmérkőzéses szisztémában rendezett verseny célja az volt, hogy mindenkinek lehetőséget adjon a gyakorlásra a soron következő megmérettetések előtt, illetve, hogy az életük első országos versenyén indulók is hozzászokjanak a hasonló erőfelmérők körülményeihez.

Szabó Kornél, a Renmei SE vezetőedzője a rendezés szokásos magas színvonala mellett 17 versenyzőjét is nevezte a kupára, akik formagyakorlatban, pontszisztémás küzdelemben, eco fullkontakt küzdelemben és kyo fullkontakt küzdelemben vettek részt a Renmei Kupán. A Renmei SE versenyzői összesen 20 érmet nyertek, melynek megoszlása nyolc arany, hat ezüst és ugyancsak hat bronz volt.

Formagyakorlatban két-két arany- és ezüst-, valamint három bronzérem volt a tatai csapat mérlege. Első helyen végzett Holy Bálint és Nagy Varga Kornél, második lett Aranyosi Nikolett és Andrikó Balázs, míg a harmadik helyet szerezte meg Traskó Dorina, Andrikó Antal és Tóth Attila.

Küzdelemben hat első, négy második és három harmadik helyezés jutott a Renmei versenyzőinek. Aranyérmes lett Elek Csenge, Kiss Aliz, Zvér Diána, Andrikó Balázs, Elek Zsombor és Kása Levente, ezüstérmet szerzett Galambos Bence, Kiss Bence, Merk­li Dávid és Molnár Gergő, míg bronzérmet nyert Aranyosi Nikolett, Holy Bálint és Zvér Gergő. A csapat legeredményesebb versenyzői az egy-egy arany- és ezüstérmet nyerő Andrikó Balázs, az arany- és bronzérmet szerző Holy Bálint, valamint az ezüst- és bronzéremig jutó Aranyosi Nikolett lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában