döntő-közelben

2019.06.02. 07:25

A komáromi sportlövő Kínában és Indiában is szépen szerepelt

Horváth Lea, a Komárom Városi Sportegyesület sportlövője több világversenyen is részt vett az elmúlt időszakban.

N. T.

Forrás: sziakomarom.sk

A légpuska-számokban versenyző komáromi sportlövő, Lea nemrég érkezett haza Kínából, ahol a világkupán szerepelt, de idén járt már Indiában is egy világversenyen, valamint Eszéken, az Európa-bajnokságon is részt vett.

– Indiában tizennegyedik lettem, Kínában pedig a tizedik helyen végeztem, így elmondható, hogy mindkét helyen egy hajszállal csúsztam csak le a döntőről – mondta Horváth Lea.

A fiatal sportoló egyéniben és vegyes páros versenyszámban is indult. Egyéniben leginkább az 50 méteres számok sikerültek neki jobban, vegyes párosban Kínában pedig a 12. helyet szerezték meg Péni Istvánnal, így ott sem sok hiányzott ahhoz, hogy a döntőbe jussanak. Horváth Lea javában készül az idei megmérettetésekre.

A hét egyik felében Budapesten, a másik felében pedig hazai környezetben gyakorol. Az idei tervek között szerepel még, hogy kijusson Rio de Janiero-ba, a világkupára, illetve Bolognába az 50 méteres Európa-bajnokságra is, amelyre nyáron lesznek a válogatók. A sportlövő álma a 2020-as tokiói olimpián való részvétel, mint általában minden sportolónak. Mivel az elmúlt időszakban jól sikerültek a versenyei, optimista, hiszen többször is nagyon közel volt a döntőhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában