cselgáncs

2019.03.23. 09:39

Országos bajnoki címet nyert az ipponos Kardos Tímea

Az Ippon Judo Tatabánya SE ifjú tehetségei ismét tatamira álltak és szép eredményeket produkáltak.

K. A.

Forrás: Ippon Judo Tatabánya SE

A közelmúltban Olaszországban, Follonicában lépett tatamira az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzője, Szabó Áron. Az ifjúsági korosztály számára rendezett megmérettetésen mintegy 60-an indultak a 66 kg-osok között, Áron pedig remek teljesítményt nyújtva ezüstérmet szerzett a népes mezőnyben.

– Ez a torna egy válogatóverseny volt a júliusi, varsói ifjúsági Európa-bajnokság előtt. Áron ezzel az eredménnyel az Eb-kvalifikáció kapujába ért, hiszen a hátralévő három válogató közül már csak egyen kell pontszerző helyen végeznie ahhoz, hogy indulhasson Varsóban – mondta Csernoviczki Csaba, az Ippon Judo Tatabánya SE vezetőedzője.

Csernoviczki Csabától azt is megtudtuk, hogy Áron mellett még legalább egy versenyzőjét szeretné Varsóban látni. A kvalifikációra az egyesület dzsúdósai közül még Keller Rebeka, Vaska Fanni, Kovács Attila, Kovács Bence és Pokk Armand is esélyes, a legnagyobb reményekkel jelenleg a 44 kg-os Vaska Fanni bír a részvételt illetően.

A tatabányai klub sportolói a hétvégén a győri junior ob-n versenyeztek, ahol négy érmet gyűjtöttek. Kardos Tímea nem talált legyőzőre az 52 kg-osok között, míg az ifjúsági korosztályúként induló Vaska Fanni (48 kg), Kis Eszter (57 kg) és Jánik Viktor (81 kg) egyaránt bronzérmet szerzett.

Tbiliszi előtt

Az egyesület élversenyzője, Csernoviczki Éva legközelebb Tbilisziben, az olimpiai kvalifikációs Grand Prix-versenyen indul, amelyet március 29. és 31. között rendeznek.

A 48 kg-osok között szereplő tarjáni versenyző jelenleg a 12. a világranglistán, amellyel jelen állás szerint ő lesz a grúziai viadal negyedik kiemeltje súlycsoportjában. Éva az olimpiai kvalifikációs ranglistán a 17. helyet foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában