kézilabda

2020.01.16. 15:42

Két korosztályban is a TSC bizonyult a legjobbnak az Interball kupán

Megyei sikerekkel ért véget a Tatabányán rendezett Interball Nemzetközi Lány Kézilabda Torna,a hol két korosztályban is a TSC bizonyult a legjobbnak.

Kun Attila

A hétvégén 21. alkalommal rendezték meg az Interball Nemzetközi Lány Kézilabda Tornát Tatabányán. Pénteken a Dózsa-iskolában a legkisebbek, tehát az U9-esek és az U10-esek léptek pályára. Mindkét korosztályban hat csapat szerepelt. Megyénket a Dorogi ESE és a Tatabányai SC képviselte mindkét korcsoportban, a nagyobbaknál a Tatai AC is pályára lépett. Az U9 és U10 korosztályban a Magyar Kézilabda Szövetség versenyszabálya szerint nincs eredményszámítás, a „mindenki győztes” elve alapján valamennyi csapat serleget, oklevelet, minden résztvevő aranyérmet kapott.

Szombaton az U12-esek és az U15-ösök a Földi Imre Sportcsarnokban léptek pályára, előbbieknél hat, utóbbiaknál négy csapat versenyzett. Megyénket mindkét korosztályban a Tatabányai SC képviselte. A TSC a kisebbeknél az „A” csoportba kerültek, ahol előbb 16-3-ra nyertek a szlovák HSK-74 Kolárovo, majd 21-9-re a Dabasi KC VSE ellen. A TSC így csoportgyőztesként került a döntőbe, ahol 18-17-re nyert a „B” csoport élén végző Vecsési SE ellen, így megnyerte a tornát. A legidősebbeknél a TSC előbb 18-8-ra verte a szlovák DHK-71 Naszvad-Ímely csapatát, majd 16-16-ra végzett a Kispest NKK-val szemben. Az utolsó mérkőzésen a végső győzelemhez nyerni kellett volna a szlovák Handball Zlatná Na Ostrove ellen, a vendégek azonban 20-19-es győzelmüknek köszönhetően megnyerték a tornát, a TSC második lett.

Vasárnap aztán teljes megyei siker született az U13-asoknál, amely korosztály mérkőzéseit ugyancsak a „Földiben” játszották. Az „A” csoportban a TSC mindkét szlovák ellenfelét, a Handball Zlatná Na Ostrove-t (15-11) és HK Slovan Duslo Sala-t (16-14) is legyőzte, míg a „B”-ben a tatai Kőkúti Sasok DSE az Alba Fehérvár KC elleni 15-15 után 31-8-ra nyert a HSK-74 Kolárovo ellen és jobb gólkülönbségével ugyancsak csoport­első lett. A döntőben a TSC 17-16-ra verte a tataiakat és ezzel ebben a korosztályban is megnyerte a tornát.

Rangos és színvonalas torna

A nagy múltú tornát a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola és a Tatabányai Sport Club közösen szervezi. Mint Szakál Lajos tagintézmény-vezető, testnevelő-edző elmondta, az Interball Kupa az ország egyik legszínvonalasabb, legnépszerűbb tornájává nőtte ki magát, népszerűségére jellemző, hogy helyhiány miatt több csapat nevezését nem tudták befogadni. A torna ötletgazdája, létrehozója és kezdetektől a szervezője Gyurkovics István testnevelő tanár, a TSC utánpótlás-vezetőedzője. Büszkén említette, hogy számos olyan – később hazai és nemzetközi szinten is ismert – játékosa bontogatta szárnyait a kupákon, mint Keczkó Andrea, Kiss Adrienn, Őri Edina, Szőllösi Patrícia, a Gerstmár- és a Herr-testvérek, vagy a fiatalabbak közül Hlogyik Petra, Moharos Vivien és Zámori Dorina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában