Helyi sport

2019.07.25. 13:16

Jól szerepeltek a tatabányai úszópalánták az országos bajnokságon

A Tatabányai Vízmű SE úszói túl vannak az utolsó nagy korosztályos megmérettetésen, a gyermek korcsoport országos bajnokságán, ahol ismét kitettek magukért.

Petrik József

A büszke úszótehetség Jackl Vivien érmeivel.

Forrás: Beküldött

Az országos bajnokságon a 400 méteres vegyes úszásban Jackl Vivien új évjáratos csúcsot úszott. Ez is bizonyítja, hogy „gyermekeink” is kitettek magukért. Sőt, a TVSE úszói egy nagyon sikeres szezont tudhatnak maguk mögött.

Rába-parti tatabányai sikerek

A Győrben rendezett négynapos ob-n a 12–13 éves lányok és a 13–14 éves fiúk álltak rajtkőre. A megmérettetésen több mint 90 egyesület csaknem 530 sportolója ugrott medencébe. A TVSE csapatát három lány képviselte. Szalczinger Zsófiának ez volt az idei év fő versenye. Jackl Vivien és Virág Réka e korcsoportnál fiatalabbként indult. Ennek ellenére fantasztikus teljesítményt nyújtottak a viadalon. Vivien öt, Réka pedig hét számban versenyzett.

A büszke úszótehetség Jackl Vivien érmeivel (Fotó: Beküldött)

Vivien az előző hét kiváló teljesítményét még fokozni is tudta, hiszen a nagyobbak mezőnyében sikerült érmeket nyernie és minden számban amiben elindult, a döntőkbe úszta magát. Az első napot rögtön egy bajnoki címmel indított, és a 200 m pillangóúszásban óriási egyéni csúcsot produkálva, az egy évvel idősebb lányokat maga mögé utasítva állhat fel a dobogó legfelső fokára. A második napon sem maradt érem nélkül, a 400 m gyorsúszásban a bronzérmes lett.

A harmadik nap a 200 m hátúszás döntőjében volt érdekelt, ahol végül 5. helyezést ért el. A legnagyobb kihívást az utolsó nap jelentette, ahol 400 m vegyes úszásban úgy állt rajthoz, hogy megpróbálkozni az évjáratos országos csúcs megdöntésével. Végül óriási küzdelemben 49 század másodperccel lemaradt az aranyéremről, viszont a második helyen érkezve hatalmas egyéni időt úszva sikerült csúcsot javítania.

Virág Réka is remekül szerepelt. Bejutott a 200 m pillangóúszás döntőjébe, ahol hatalmas egyéni csúcsot úszott Szalczinger Zsófia a bajnokság előtti héten betegeskedett, ám ennek ellenére remekül helytállt a viadalon.

Eredményesen szerepeltek az országos bajnokságokon

Összességében nagyon sikeres volt a TVSE úszóinak felkészülése, hiszen a különböző korosztályos bajnokságokon 29 érmet szereztek, 13 aranyat, 7 ezüstöt és 9 bronzérmet.

– Az idei évben első alkalommal vettünk részt medencés hosszútávúszó ob-n, ahol rögtön egy arany- és egy bronzérem született 1500 méteren Viviennek és Rékának köszönhetően – emelte ki Kocsis Márta edző. – A legfiatalabbak bajnokságán Bartalos Anna és Nyisztor Magor szerepelt remekül. Itt folytatódott az éremszerzés, Anna 3 arany- és 2 ezüstérmével, illetve további pontszerző helyezésekkel. Az 54 egyesületből így is a 8. hely jutott nekünk.

A cápa korcsoport bajnokságán 17 érem született. 8 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérem. A csapat is itt érte el a legjobb helyezést, hiszen 78 egyesület közül a 3. helyen végeztek a fiatalok: Jackl Vivien,Virág Réka, Pálházi Léda, Nagy Dalma, Fekete Mira, Jünger Nóra, Bartalos Anna, Skoflek Patrik, Bukovics Péter és Bartalos Gábor. Ezek után következett a mostani, győri gyermek ob, egy arannyal, egy ezüsttel és egy bronz­éremmel. Büszke vagyok erre a maroknyi társaságra, akiknek viszont az eredményei óriásiak.

Jackl Vivien kiemelkedőt nyújtott

Vivien az új évjáratos csúcsot állított fel a Rába-parti városban. Kocsis Márta minden versenyzőjének gratulált a remek szezon után, mivel mindenki a tudása legjavát adta a legrangosabb viadalokon. Ezzel is hozzásegítette a TVSE úszócsapatát ezekhez a kiváló eredményekhez. Most szeptemberig jól megérdemelt pihenő vár a tatabányai úszópalántákra, hogy aztán ősszel, remélhetőleg mindenki újra vízbe ugrik és ott folytatjuk a munkát ahol abbahagytuk. Büszke vagyok erre a maroknyi csapatra, akiknek az eredményeik óriásiak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában