embert próbáló

2019.06.20. 06:16

80 éves tatabányai futó is lefutotta a 90 kilométert a Hegyek Királyán

Idén is nagy sikerrel rendezték meg Tarjánban a Hegyek Királya elnevezésű háromnapos futóversenyt.

Kun Attila

Idén is nagy sikerrel rendezték meg Tarjánban a Hegyek Királya elnevezésű háromnapos futóversenyt.

Forrás: Beküldött

A közelmúltban 21. alkalommal rendezte meg Tarjánban a Sprint Futóklub a Tatabányai Szabadidősport Szövetség segítségével a már hagyományos háromnapos hegyi futóversenyét. A különböző távokon (12, 21, 30, 40 km) mintegy 300-an álltak rajthoz. Akik mindhárom napon indultak, azok a rövid távon 36, míg a hosszú távon 91 kilométert teljesítettek. A verseny legidősebb indulója a 86 éves budapesti Kenyér Imre, valamint a 84 éves Sztarenszky Mária voltak, akik 12 km-en indultak. A legfiatalabb induló a győri Sklánicz Balázs volt, aki 6 évesen gond nélkül teljesítette a 12 kilométert.

A nagy meleg mellett az okozott a hosszabb távon indulóknak gondot, hogy körönként 250 méteres szintkülönbséget kellett teljesíteni, emellett az első 1800 métert minden nap egy méter magas búzában kellett megtenniük a futóknak. Érdekesség, hogy a 80 éves tatabányai Bozó Pál sokadik alkalommal teljesítette három nap alatt a 2400 méter szintkülönbségű 90 kilométeres távot. Bozó Pál és Lamatsch János az összes eddigi Hegyek Királya-versenyen rajthoz állt és sikeresen teljesítették a távot.

A szervezők köszönetet mondanak a szervezésben nyújtott segítségért Erős János táborvezetőnek, Kissné Katinak, Vadóc Lászlónak és a Paulik házaspárnak.

Eredmények: abszolút győztesek: háromnapos verseny, rövid táv: Forgács Lilla (Budapest), Nagy István (Esztergom); háromnapos verseny, hosszútáv: dr. Takács Piroska (Tatabánya), Tihor Csaba (Nyíregyháza); legjobb külföldi versenyzők: Csölle Melinda (Nyárasd), Király Mátyás (Bős); a Sprint Futóklub legjobbjai: Bozó Pál (Tatabánya), Vígh Péter (Albertirsa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában