kosárlabda

2019.04.14. 09:17

Győzelemmel kezdte a rájátszást az OSE Lions

A rájátszás első összecsapásán az alapszakaszban 3. helyezést szerző OSE a 6. helyre befutó Honvédot látta vendégül.

Kun Attila

Forrás: MW

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az OSE Lions a játékrész végén hat ponttal megugrott. A második negyed elején a vendégcsapat elsősorban pontos távoli dobásainak köszönhetően átvette a vezetést, de az OSE újra magához ragadta a kezdeményezést.

Nagy csata zajlott a pályán, a második játékrészben egyik csapat sem tudott négy pontosnál nagyobb előnyt kiharcolni. A meccs nagyszünetében az egyesület és szurkolói elbúcsúztatták a továbbtanulás miatt szétszéledő U20-as csapat tagjait, majd folytatódott az összecsapás. A harmadik negyed elején elsősorban a szigorú védekezés dominált mindkét oldalon, de a Lions szépen lassan így is kilenc pontosra növelte előnyét. Aztán egy hazai rövidzárlat után a vendégek visszavették a vezetést, de a harmadik negyed végén megint az oroszlányi csapatnál volt az előny.

A záró játékrész első kosarát a vendégegyüttes szerezte, innentől kezdve azonban már a hazai csapat volt az úr a pályán. Elsősorban Remy Abell és Mohácsi Máté villogott, az ő vezetésükkel a láthatóan jobb fizikális állapotban lévő Lions bedarálta a kipontozódások által is sújtott Honvédot. A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az OSE Lions javára. A következő összecsapást április 17-én szerdán, 18 órakor rendezik Budapesten.

Sebastjan Krasovec : – Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Ahogy arra számítottunk is, egy nehéz rájátszásbeli mérkőzésen vagyunk túl, de itt már senkinek sincs könnyű dolga. Jó csapatteljesítményt nyújtottunk, annak ellenére, hogy a harmadik negyedben akadozott a játékunk. Az utolsó negyedben aztán sikerült úgy alakítanunk a párharcot, ahogy szerettük volna.

Kosárlabda, NB I., B., Piros csoport, férfi, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés

OSE Lions–Budapesti Honvéd SE 85-74 (24-18, 22-24, 17-19, 22-13)

Oroszlány, 622 néző, vezette: Kapitány G., Horváth A., Szalai Zs.

OSE Lions: Abell 23/9, Hegedűs 10, Illés, Nshimba 7, Mohácsi 19/9. Csere: Kucsora 3, Anda

7, Kiss 4, Sömenek 1, Zsíros 11/3, Bán. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 11-11, 15. perc: 33-31, 25. perc: 53-44, 36. perc: 75-67.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában