tatai edzőtábor

2018.07.28. 12:54

Négy megyei birkózó is ott lesz az Európa-bajnokságon

Birkózókkal népesült be a Tatai Edzőtábor, hiszen míg a felnőttválogatott az októberi budapesti világbajnokságra készül, addig a juniorok már az utolsó simításokat végzik a jövő heti, római Európa-bajnokság előtt.

Kun Attila

A felnőttválogatott az októberi budapesti világbajnokságra készül, a juniorok pedig a jövő heti, római Európa-bajnokságra hangoltak a Tatai Edzőtáborban.

A magyar junior kötöttfogású birkózóválogatott a jövő héten a római Európa-bajnokságon vesz részt, a válogatott tagjai, összesen tíz versenyző a Tatai Edzőtáborban gyakorolt a megméretésre. A hét közepén tegnap délutáni edzésen még keményen dolgoztak a fiúk, a dobásoktól kezdve a védekezésen át a páros küzdelmekig sokféle gyakorlat szerepelt a programban, levezetésként pedig még egy jóízűt ugrókötelezhettek.

Megyénk birkózósportjának erősségét jelzi, hogy a tíz versenyzőből négyen is megyei egyesületből kerültek a keretbe, míg további egy birkózó ugyancsak szűkebb pátriánkban kezdte pályafutását. Abban mindegyikük egyetértett a tréning végén, hogy eredményes felkészülést végez, bár a súlyhozás és az előzetes várakozások tekintetében már akadtak különbségek.

Kismóni Móric (Dorogi NC, 77 kg): – A súlyhozással nem volt problémám. Utolsó éves juniorként dobogóra szeretnék kerülni, amit reálisnak tartok.

Lévai Tamás (Budapesti Honvéd, korábban Esztergomi BSE, 72 kg): – A súlyhozással nincs gondom, és már nagyon várom a versenyt. Elsőéves juniorként indulok, ennek ellenére szeretnék minél jobban szerepelni, akár dobogóra kerülni.

Gyürky Tibor (Tatabányai SC, 67 kg): – A súlyommal nekem sincs problémám, már egyáltalán nem kell fogyasztanom. Én is elsőéves junior vagyok, ráadásul ez az első világversenyem, így a tisztes helytállásban bízom. Ha egy-két mérkőzést nyernék, és esetleg bekerülnék az első ötbe, akkor már nagyon elégedett lennék.

Vátzi Roland (Dorogi NC, 130 kg): – Nekem még éppen, hogy híznom kellene, hiszen a súlycsoportom 130 kg-os felső limitjéhez képest jelenleg csak 108 kg vagyok. Az első öt hely valamelyikén szeretnék végezni.

A Dorogi NC színeiben versenyző Vátzi Bálint (97 kg) egészségügyi okok miatt ezúttal nem vett részt az edzésen.

Struhács György, a junior kötöttfogású válogatott kapitánya elégedett az eddig látottakkal: – Azt a munkát, amit elterveztünk, sikerült elvégeznie a csapatnak. Külön öröm, hogy a felnőttek is itt edzenek, hiszen a közös tréningeken sokat tanulhatnak tőlük a fiatalok. Bár fiatal csapattal, több elsőéves juniorral megyünk Rómába, egy érmet és egy helyezést várok a csapattól.

A fiatalok után a felnőttek léptek a birkózószőnyegre, ők már az októberi budapesti világbajnokságra készülnek. Mint Sike Andrástól, a felnőttcsapat olimpiai bajnok szövetségi kapitányától megtudtuk, a vb-ig hátralévő szűk három hónapban még rengeteg munka vár rájuk külföldi és hazai edzőtáborokkal, valamint versenyekkel. A világbajnokságon érmeket remél a csapattól, amire leginkább a 72 kg feletti kategóriában nyílhat esély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában