peca

2019.09.10. 16:05

Esztergomi bronzérem született a horgászok Forma-1-es versenyén

Az esztergomi Csőregi Balázs, a Vasas Horgászegyesület pecása is a magyar csapat tagja volt, akik a dobogó harmadik fokára állhattak.

Kemma.hu

Csőregi Balázs esztergomi pecás

Forrás: beküldött

A hétvégén rendezték meg a szerbiai Újvidék mellett található DTD-csatornán a 66. Nemzetek Világbajnokságát, ahol 32 ország közül a magyar csapat a bronzérmet szerezte meg. Az érmes csapat tagja volt Csőregi Balázs, az esztergomi Vasas Horgászegyesület tagja. A csapat tagjai voltak még Szénási Béla kapitány, Ambrus Tibor másodkapitány, Csillag László, Csöregi Balázs, Nagy András, Szákovics Imre, ifj. Varga József és Walter Tamás versenyzők.

A bronzérmes csapat, középen az esztergomi Csőregi Balázs (Fotó: beküldött)

A versenyző elmondta, a horgászat Forma 1-ének is nevezhető megmérettetésen a francia és az olasz csapatot nem lehetett befogni, a harmadik helyért azonban nagyon nagy harc bontakozott ki. A horvátok, angolok, hollandok mellett a belgák is igényt tartottak a dobogó még kiadó helyére. Ezért a pozícióért legalább olyan kemény küzdelem bontakozott ki, mint az első helyért.

Csőregi Balázs esztergomi pecás (Fotó: beküldött)

A versenyben kifogott halak kilencven százaléka törpeharcsa volt, elvétve akadt 1-2 keszeg. A harcsák közül a 6-8 dekásak már nagynak számítottak. Csőregi Balázs a verseny második napján ezekből fogott ki 170 darabot a négy órás szintidőn belül. A fogott összsúly nyolc és fél kilogramm volt, ezzel azon a napon 160 horgászból ő volt a legeredményesebb.

A 32 ország versenyzői öt napig edzettek a csatorna mellett. Ekkor lehetett beállítani a szerelékeket, kitapasztalni a vízmélységet, kipróbálni a különféle csalikat, egyszóval kialakítani a stratégiát. A bronzérem értékeléséhez tudni kell, hogy a versenyen a horgászoknak végig negyven fokos hőségben volt részük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában