parasport

2020.03.10. 15:24

A komáromi paralimpián a mozgás örömén túl barátságok is születtek

A csaknem 150 versenyző részvételével zajló eseményt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sors­társ Támogató Szolgálata szervezte.

K. D.

Forrás: Beküldött

Fotó: Picasa

Téli paralimpiát szervezett a Máltai Szeretetszolgálat a közelmúltban. A sporteseményen idén tizenkét csapat vett részt a városi sportcsarnokban.

A rendezvényen dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester köszöntötték a résztvevőket, akik méltatták a szervezet munkáját. Hangsúlyozták, a sport egy olyan örömforrás, ami mindenkinek rendelkezésére áll és nem szabad róla lemondani.

Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régióvezetője arról beszélt, a mozgás, a szabadidős tevékenység a fogyatékkal élők életében is kitüntetett szerepet tölt be, akik ugyanúgy készülnek egy-egy ilyen versenyre, mint egészséges társaik.

– A győzni akarás, a versenyszellem náluk is élénken él. Az ilyen alkalmak a mozgás örömén túl arra is jók, hogy új barátságok, kapcsolatok szülessenek – tette hozzá a régióvezető.

A csaknem százötven versenyző részvételével zajló eseményt ezúttal is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sors­társ Támogató Szolgálata szervezte. Szalai Gabriella intézményvezetőtől megtudtuk, az eseményre a komáromiak mellett Észak-Komáromból, Győrből, Mosonmagyaróvárról, Tokodaltáróról, Bakonyoszlopról, Dunaalmásról, Esztergomból és Tatáról is neveztek csapatok.

Elmondta, szeretik és igénylik a sportolást gondozottjaik, akik heteken át gyakoroltak a megmérettetésre. Sok önkéntes és diák ajánlotta fel segítségét a verseny lebonyolításához. A paralimpia Suhajda Flóra fit-kid edző bemelegítőjével kezdődött, majd az ügyességi és sorversenyeket követően, az esemény zárásaként a Street Generations tartott extrémsport bemutatót. A következő városi paralimpiát a tervek szerint nyáron rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában