éremeső

2019.08.16. 15:19

28 érmet szorgoskodtak össze a tatai atléták

A speciális dobószámok országos bajnokságán és világbajnokságán a tatai Future SE négy versenyzője nem győzte bezsebelni a teljesítményükért járó érmeket.

Petrik József

Forrás: Beküldött

A Magyar Atlétikai Szövetség országos bajnokságának a budapesti Ikarus-pálya adott otthon. A szenior atlétikai versenyen a tatai Future SE sportolói remekül szerepeltek. V. Nagy Szilveszter az M45, Nizelberger Róbert az M50, Nagy Szilveszter pedig az M75-ös korosztályban indult.

A viadal megfelelő felkészülés volt a XIII. Speciális Dobó (LSW-WTC) Világbajnokságra, amelyet a tatai edzőtáborban rendeztek. A Future SE versenyzőinek jó formája a világbajnokságra is kitartott. A XIII. LSW-WTC világbajnokságon ó-görög diszkoszvetéssel, speerorama-val (golyóhajító hárompróba), nehéz kő-lökéssel, gránátdobással, shotorámával és nehézkalapáccsal egészültek ki a magyar bajnokság versenyszámai.

Korosztályában V. Nagy Szilveszter az országos bajnokságon három arany- és egy ezüstérmet, a vb-n egy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Nizelberger Róbertnek egy-egy országos bajnoki arany és ezüst után a világbajnokságon egy ezüst- és három bronzérem jutott.

Nagy Szilveszter korcsoportjában az országos bajnokságon három bronzéremmel gazdagította medáliagyűjteményét, ellenben a világbajnokságon öt arany- és két ezüstérmet nyert. A vb-n az U17-es Waltz Boglárkának egy ezüst- és egy bronzérmet akasztottak a nyakába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában