Sport

2013.02.08. 14:17

Sípszó előtt

Megyei csapataink fontos pontokért szállnak harcba a hét végén. Csokorba gyűjtöttük azokat az összecsapásokat, amelyeken nagyon sokat számítana nekik a szurkolók buzdítása.

Kemma.hu

Kézilabda
NB I., férfi, 17. forduló
FTC-PLER–Grundfos-Tatabánya KC
Pestszentlőrinc, Sportkastély, szombat 13.15 óra.
A mérkőzést az RTL Klub élőben közvetíti.
A rangadóról elmondható, hogy a vendégek régi mumusukhoz látogatnak. A két gárda már évek óta – helyszíntől függetlenül – jó meccseket vív egymással. Most is nagy csatára van kilátás.
Marosi László, a tatabányai klub ügyvezető elnöke elmondta, tudják, hogy az FTC már a múlt heti, Szeged elleni találkozót is a Tatabánya elleni felkészülésre használta. Az biztos, hogy mindkét csapat győzni szeretne. A Grundfos KC-nak azonban egy pont is elegendő a hátralévő fordulókban ahhoz, hogy megszerezze az alapszakasz negyedik helyét. Ennek az egy pontnak a begyűjtésére azonban a hétvégén nyílik leginkább lehetősége a Debre Viktor vezetőedző dirigálta gárdának. A klubvezető szólt arról is, hogy vendéglátóiknak viszont mind a négy hátralévő összecsapásukat nyerniük kell, ha meg akarják előzni a Bányászt. Éppen ezért várható ádáz, kiélezett küzdelem.
A sérüléssel bajlódó Iváncsik Ádám felépült. Thomas Urban viszont a szlovák első osztály egyik élcsapatához, az Eperjeshez távozott, miként Dobó Zsolt is eligazolt, ő Cegléden folytatja pályafutását.

NB I. B, férfi, 11. forduló
Komlói BSK–Tatai AC
Komló, szombat 17 óra.
A nagy kézilabdás hagyományokkal rendelkező komlóiak ellen meglepetésre készülnek a tataiak, tudtuk meg az újsütetű vezetőedzőtől, Kiss Istvántól, aki azonban kiemelte, egy bravúros győzelem még egyértelműen a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kanyó Tóni sikere lenne.
Az őszi elmaradt utolsó fordulót pótolják most be a csapatok, és koránt sem mindegy, melyik gárda miként rajtol. A házigazdák a tabellán megelőzik az ötödik helyezett tataiakat, ennek ellenére ez igazi presztízscsata, rangadó lesz. Kiss István azt is elmondta, hogy a jó rajt nagy lökést adhatna a TAC-nak, amelyre az első két tavaszi meccsen kemény ellenfelek várnak.

Kosárlabda
NB I. B, női, 16. forduló
Tatabányai KC–Szombathelyi ESE
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, szombat 16 óra.
Zsinórban 14. győzelmére készül a tatabányai együttes. Lukács Sándor vezetőedző csapata októberben 24 ponttal Vasban is nyert, így egyértelműen a hétvégi meccsnek is a TKC az esélyese. Az ötödik helyen tanyázó egyetemisták masszív középcsapatnak számítanak, de a szárnyaló hazaiaknak nem okozhatnak problémát, ha a Tatabánya végig – már az első negyedtől – koncentráltan kosárlabdázik. A Lukács-csapatból egyedül Vándor játéka kérdéses.

Teke
Szuperliga, női, 11. forduló
Tatabányai SC–Pécsi TSE
Tatabánya, vasárnap 10 óra.
A hétvégén a tekések egy elhalasztott meccset pótolnak a 11. fordulóból. A múlt vasárnapi Rákoshegy elleni vereség jócskán megviselte a kék-fehéreket. Most szeretnének javítani, és bizonyítani, hogy nem ijednek meg saját árnyékuktól. Időközben a csapatkapitány Nagyné meggyógyult és végre egészségesen játszhat. A többiek is rendben vannak és egy önbizalom növelő győzelemre készülnek hazai pályán.

Vízilabda
Winner Téli-kupa, férfi, 4. forduló
TVSE–Honvéd ESMTK
Budapest, Kőér utca, vasárnap 14 óra.
A múlt heti sima győzelmet követően a vízművesek most is esélyesként szállnak vízbe. Az már biztos, hogy Kiss Szabolcs ismét játékra kész, viszont Csányi Róbert és dr. Bene játéka kérdéses a tatabányaiaknál. A TVSE egyre jobb formába lendül, a papírforma szerint nem okozhat gondot ennek a mérkőzésnek a megnyerése.

Floorball
OB I, férfi, 11. forduló
Kartal FSE–SZPK
Kartal, szombat 18 óra.
A találkozó esélyese a harmadik helyen álló SZPK-Nokia Komárom csapata. A házigazdák az utolsó előtti, hetedik helyről várják az összecsapást.
OB I., női, 9. forduló
Szolnok–SZPK
Rákóczifalva, szombat 16.30 óra.
A harmadik helyezett komáromiak az ötödik helyezett otthonában is pontokat szeretnének szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!