Sport

2012.04.20. 10:51

Hétvégi meccsajánló

Izgalmas meccsek várnak ránk a hétvégén. Szurkoljunk együtt a megyei csapatoknak!

Kemma.hu

Kézilabda
Budapest Bank férfiliga, rájátszás az 5-8. helyért
Kecskemét – Tatabánya-Carbonex KC
Kecskemét, péntek 18 óra.
A tatabányai kék-fehérek az alapszakaszban kétszer is legyőzték a hírős város csapatát. Debre Viktor vezetőedző legénysége most, a helyosztó során is nyerni készül idegenben.
– Úgy számolom, hogy minimum négy győzelem kell ahhoz, hogy az ötödik pozíciót megszerezzük – mondta a Carbonex szakvezetője. – A papírforma szerint talán ezen az összecsapáson van leginkább lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a két pontot.
A vendégeknél kicsit javult a hangulat a kupában megszerzett bronzérem után. Emellett beteg, sérült játékosa sincs már a csapatnak, azaz a legjobb összeállításban készülődhetnek a mai derbire. A Tatabánya egyébként négy „bónusz” ponttal vág neki a rájátszásnak.
– Remélem, elindulunk fölfelé – jegyezte meg Debre Viktor. – Nem szabad félvállról venni ebben a csoportban egyetlen riválist sem, mert az megbosszulhatja magát. Lásd a pécsi találkozó tanulságai. Most mindenkit az ötödik helyezés megszerzése kell, hogy motiváljon.

Rájátszás a 9-12. helyért
Tatai HAC – Pécsi KC
Tatabánya, vasárnap 18 óra.
A bennmaradás kérdése körmérkőzéses formában dől el. Azaz, az alsóház minden csapat megmérkőzik egymással. A nyitó meccsen a Tatabányát verő mecsekaljai együttest fogadja Kanyó Antal vezetőedző gárdája.
– A tisztes helytállás a célunk, igyekszünk tudásunk legjavát nyújtani – hangsúlyozta a szakvezető. – Igaz, hogy kevesen vagyunk. Juniorjaink, ifjúsági játékosaink talán még zöldfülűek egy ilyen kemény megpróbáltatáshoz, de most megmutathatjuk, mennyit ér a lendület, a gyorsaság... A jövő építés azonban – úgy érzem – jó úton halad Tatán. A jövőkép is bíztató. Nem véletlen, hogy kézilabdázóink hangulata is „javulgat”. „Kiegyenesedni” látszik a hátterünk. A társaság tagjai a járandóságuk jó részét megkapták, bízom benne, hogy jó meccset vívunk majd az esélyesebb pécsiekkel szemben.
A tataiaknál Zeck betegség miatt hagyott ki edzéseket, míg Melhardt kapus bokazúzódással bajlódik. A többiek viszont egészségesek és elszántak.

NB II., Észak, női, 18. forduló: vasárnap 15 óra: Komáromi AC – Tatabánya SC, Gödi SE – Dorogi Egyetértés.
Északnyugat, férfi, 19. forduló: szombat 17 óra: Komáromi AC – Budakalászi SC. Vasárnap 12 óra: Dunaújvárosi AC – Ácsi Kinizsi.
Megyei bajnokság, női, 15. forduló: péntek 17 óra: Ácsi Kinizsi – Tarján SE. Szombat 15 óra: Lábatlani Egyetértés – Bábolna SE. 16 óra: Kisbér KC – Tatai HAC.
Férfi, 15. forduló: szombat 18 óra: Kisbér KC – Baj KSE. Vasárnap 10 óra: Környe SE – Tarján SE, Lábatlani Egyetértés – Komáromi AC II.

Rögbi
Az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby SE és a Magyar Rögbi Szövetség egész nap várja a sportág iránt érdeklődőket. 10 órától tartják a klubdiákolimpiát, majd 15.40-től a Vasas-stadionban tartják a rögbis óvodás váltófutást. 15.50-től átadják a tavalyi év felnőtt játékosának járó díjat, majd tíz perccel később megkezdődik a Magyarország - Izrael Európai Nemzetek Kupája válogatott mérkőzés.
A félidőben ünnepélyes keretek között kihirdetik az U10-es, U12-es és U14-es Országos Utánpótlás Bajnokság eredményét és átadják a díjakat is.

Röplabda
NB I., férfi – a 3. helyért, 1. mérkőzés
Dági KSE – Kazincbarcika
Dág, péntek 18 óra.
A bronzcsata az egyik fél harmadik győzelméig tart. A hazaiak a sérülések ellenére, felforgatott összeállításban is szeretnének jól rajtolni. Ha a dágiak megszereznék a harmadik helyet, sporttörténelmet írnának.
A második mérkőzést vasárnap 17.30 órakor rendezik Kazincbarcikán.

Női –  rájátszás a 9-13. helyért, 7. forduló
Tatabányai Volán SE – Palota SE
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, vasárnap 11 óra.
A sereghajtó házigazdák a pontvadászat során egyedül a Palotát tudták legyőzni. Most is erre készülnek a közlekedésiek, illetve arra hogy nyerjenek és szépen búcsúzzanak a hazai közönségtől. A vendéglátóknál csak Szatori nem léphet pályára, sérülése miatt.

Kosárlabda
NB I. B, női – rájátszás a 15-16. helyért, 1. mérkőzés
Tatai SE – Tatabányai KC
Tata, Vaszary-iskola, szombat 19 óra.
Az előjelek alapján a tatabányaiak komplett csapattal érkeznek az Öreg-tó partjára. A betegek felépültek, azaz mindenki Lukács Anikó edző rendelkezésére áll. A vendégek az alapszakaszban kétszer, a Hepp-kupában egyszer már legyűrték a fiatal tatai együttest. Most is kettős győzelemmel szeretnék zárni a bajnokságot.
Szabó Judit, a tataiak szakvezetője elmondta, hogy bőven vannak problémái. Kiss Judit agyrázkódását követően csütörtökön edzett először. A sérült Orsós-Bogdán játéka kérdéses, ám a szakvezető abban bízik, hogy legalább néhány percre azért bevethető állapotban lesz. A kedvezőtlen helyzet miatt a házigazdák „csak” a tisztes helytállásban reménykednek.

Labdarúgás
NB II., férfi – 23. forduló
Dunaújváros-Pálhalma – Duna FC Tatabánya
Dunaújváros, szombat 17 óra.
A Gyirmóttól, az Ajkától és a Kozármislenytől elszenvedett vereség után a mieink mindenképpen szeretnék begyűjteni a három pontot. A dunaújvárosiak a 15., azaz az utolsó előtti helyről várják a negyedik helyezett tatabányaiakat.
A kék-fehér klub ingyenes szurkolói buszt indít a meccsre. Jelentkezni a [email protected] címem vagy telefonon (34/786-360) vagy személyesen az irodában lehet, ma 13 óráig.

NB II., női – 14. forduló
Dorog – Veszprém
Dorogi, szombat 15.30 óra.
A nyolcadik helyen álló Dorogi Egyetértés a hatodik helyezett csapatot látja vendégül. A mieink szeretnének visszavágni az ősszel elszenvedett 5-0-s vereségért.

NB III., férfi – 22. forduló
Budafoki LC – Dorogi FC
Budafok, szombat 17 óra.
A két csapatot tíz hely választja el a tabellán. A dobogóra pályázó dorogiak ezúttal sem mehetnek biztosra, minden bizonnyal meg kell izzadniuk majd a három pontért.

Sárisáp-TASK – Százhalombatta
Tatabánya, szombat 17 óra.
A nyolcadik helyezett Sárisáp-TASK a tizenegyedik helyen tanyázó együttest látja vendégül. A mieink az ősszel 2-0-ra kikaptak a Pest megyeiektől, szeretnék, ha most fordított lenne a pontok elosztása.

Közép-magyarországi regionális szűkített nagypályás bajnokság, női – 22. forduló: vasárnap 14 óra: Tatabányai Amazonok SE – Híd-Unió SE (Erőmű-pálya).

Fejér megyei keresztpályás regionális bajnokság, női – 15. forduló: vasárnap 10 óra: Komáromi Fortuna SE – Százhalombatta (Czibor Zoltán Városi Sporttelep).

Floorball
X3M OB I., férfi, rájátszás – 4. forduló
Krokodilok – SZPK
Érd, vasárnap 16.50 óra.
Két forduló van hátra a rájátszásból, a harmadik helyen álló SZPK-Nokia Komárom csapata már bajnoki címét megvédő együtteshez látogat. A Palánkdöngetőknek elméletileg még van esélyük az ezüstéremre, de ehhez már nagy szerencsére is szükségük lenne.

Salming
OB I., női, rájátszás – 6. forduló
Szolnok – SZPK
Szolnok, szombat 17.30 óra.
A harmadik helyezett SZPK-Nokia az ötödik helyen álló csapat otthonában próbál szerencsét. A mieinknek nagy szükségük lenne a pontokra ahhoz, hogy megszilárdítsák a pozíciójukat.

Asztalitenisz
NB II. Északnyugati csoport, férfi – 17. forduló: vasárnap 11 óra: Esztergomi ASE – Spar SE Tatabánya, ATC Tokod I. – Sopron II. 
NB III., Közép-dunántúli csoport, férfi – 19. forduló: vasárnap 11 óra: Tatabányai Asztalitenisz SE – Polgárdi SE II., Szabadbattyán KSE – ATC Tokod II.

Vízilabda
OB I. B, férfi – 17. forduló
Tatabányai VSE – KSI SE
Tatabánya, Buborék, szombat 11 óra.
A fővárosban szoros meccset vívott egymással a két gárda. Ezen a találkozón végig jól tartotta magát a vízműves együttes. Zantleitner Tamás, a TVSE játékos-edzője egy szoros eredménnyel, egy jó kis mérkőzéssel elégedett lenne. Igaz, megjegyezte, hogy kellő fegyelmezettség mellett a budapesti fiatalok ellen sem esélytelen a Tatabánya. Tegyük hozzá, az alapszakasz utolsó összecsapásán már egy alaposan összeszokott együttest lát vendégül a TVSE. A KSI-sekre egyébként is mindig az volt a jellemző, hogy a tavaszi szezonban még eredményesebbek, mint az őszön. Ebből kiindulva nehéz derbi vár a házigazdákra, akik egyébként komplett csapattal szállhatnak vízbe.
A tatabányaiak a hatodik, a KSI a második helyről várja az összecsapást.

A hét végén felbőgnek a motorok

Szombaton és vasárnap Tatabánya lesz a házigazdája a III. Tatabánya Rallye-nak, az idei rali túra bajnokság első futamának. A verseny távja 244 kilométer, a szervezők hét gyorsasági szakaszt jelöltek ki, amelyek teljes hossza 76,8 kilométer. Három speciális szakasz lesz, az első a Rábaring körgyorsasági, amelynek távja 16,8 kilométer, a második az Oroszlány–Pusztavám (8,4 kilométer), a harmadik a Tatabánya–Környei elágazó közötti (8,8 kilométer). A verseny rajtja szombaton délután fél ötkor lesz a Rábaringen.

A rendezvény idején a következő lezárásokkal kell számolni: szombaton reggel 6 órától a Gyémánt Fürdő nyári parkolója vasárnap estig folyamatosan zárva lesz.

Vasárnap reggel hattól este hétig a következő szakaszon nem lehet közlekedni: Réhling Konrád (volt Szénszállítók útja)–Rezeda u.–AVE bekötő–Rugógyári út–Környebányai elágazás.

Fenti útszakaszon a Vértes Volán megváltozott menetrenddel közlekedteti járatait. A módosításokról a megállókban elhelyezett hirdetményekben kaphat tájékoztatást az utazó közönség.

A rendezvény idején a következő lezárásokkal kell számolni: szombaton reggel 6 órától a Gyémánt Fürdő nyári parkolója vasárnap estig folyamatosan zárva lesz.

Vasárnap reggel hattól este hétig a következő szakaszon nem lehet közlekedni: Réhling Konrád (volt Szénszállítók útja)–Rezeda u.–AVE bekötő–Rugógyári út–Környebányai elágazás.

Fenti útszakaszon a Vértes Volán megváltozott menetrenddel közlekedteti járatait. A módosításokról a megállókban elhelyezett hirdetményekben kaphat tájékoztatást az utazó közönség. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!