Sport

2008.04.24. 11:23

Hármukért szurkolhatunk Pekingben

Szerdán a megyeházán köszöntötték megyénk olimpikonjait, akik Pekingben nem csak Magyarországot, de Komárom-Esztergom megyét is képviselik majd.

Müllner Helga

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Pezsgővel koccintottak, de nem ittak előre a medve bőrére (Fotó. k. T. J.)
[/caption] Olyan az újonnan felépített pekingi lőtér, mint egy szálloda, igaz a nézőtér kicsi, az ötven méteres pálya szeles. A városban akkora a szmog, hogy az atléták megfulladnak – számolt be pekingi tapasztalatairól Kisvárdai István, az olimpiára készülő  komáromi sportlövő, Sidi Péter edzője. A kiváló sportoló két napja érkezett haza Pekingből, ahol előolimpiai versenyen vett részt.

Sidin kívül Csernoviczki Éva cselgáncsozót, Füsti Edina gyaloglót valamint edzőiket, Csernoviczki Csabát és Kiss Antalt látta vendégül tegnap dr. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke. Az apropót az adta, hogy a felkészüléshez kétszáz-kétszáz ezer forintot szavazott meg megyei olimpiai résztvőinknek a közgyűlés.

A sportolók elmondták, mire számítanak a világjátékokon. Sidi Péter az első nyolc hely valamelyikére várja magát. Csernoviczki Éva, a legfiatalabb megyei versenyzőként elmondta: a világversenyeken már szerzett tapasztalatot. Az édesapa-edző érmes, de legalább pontszerző helyre várja Évát. Füsti Edina ugyan Athén után két évet kihagyott, így másfél éve volt a felkészülésre, de Kiss Antal edző bízik a helytállásában; a gyalogló egyéni csúcsa közelében szeretne teljesíteni Pekingben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!