Hirdetés

2023.10.09. 12:31

Betanított munkalehetőségek, amelyek Debrecenben is elérhetőek

Debrecenben a betanított álláslehetőségek széles skálája elérhető. Megannyi iparágban adódhat lehetőség ilyen típusú pozíciók betöltésére, ami különösen jó hír lehet azok számára, akik nem rendelkeznek semmilyen tapasztalattal, magasabb iskolai végzettséggel, vagy csak csupán mielőbb munkába állnának.

PR cikk

Betanított munkalehetőségek, amelyek Debrecenben is elérhetőek - DebrecenAllas.hu

Forrás: DebrecenAllas.hu

Milyen betanított munkalehetőségek érhetőek el Debrecenben?

A különböző állásportálok felületein viszonylag gyakran lehet találkozni betanított munkalehetőségekkel Debrecen vonatkozásában. Így van ez a DebrecenAllas.hu esetében is, amely portál kínálatának visszatérői szereplői a fizikai, segéd és betanított állásokkal kapcsolatos hirdetések.

Példának okáért szerszámkészítői pozíció betöltésére már több alkalommal is kerestek munkavállalókat a portálon keresztül. A szerszámkészítők feladata, hogy a szerszámok legyártásán és javításán keresztül segítsék a gyártási és termelési folyamatokat más területeken. Ebbe többek között mechanikai és műszaki tevékenységek is beletartozhatnak, ideértve például a marást, a forgácsolást, a hegesztést, valamint egyéb technikákat is. A munkakör kapcsán változatos elhelyezkedési esélyek adódhatnak az álláskeresők előtt, hisz a gyártóiparban, gépiparban vagy a gépjárműgyártásban is mutatkozhat igény szerszámkészítői feladatok ellátására.

Mindezek mellett a különböző gépkezelő álláslehetőségekről sem feledkezhetünk meg, amelyek felbukkanására ugyancsak több esetben volt már példa a debreceni portál felületén. Ezek közül sok képzettséget és nagyfokú szakmai felkészültséget igényel, ugyanakkor olyan gépkezelői hirdetésekkel is lehet találkozni, ahol csupán betanított munkavégzésről van szó. Jó példát jelentenek erre a csomagoló-, anyagmozgató-, nyomdai- és fröccsöntő gépkezelői lehetőségek. Ezen gépek használatára ugyanis általában a munkáltató vállalja a betanítást. A gépek rendeltetésszerű használatán kívül, az ilyen típusú munkakörök esetében feladat lehet még a kisebb karbantartói tevékenységek elvégzése, a gyártási dokumentációk pontos vezetése, a termékek minőségének ellenőrzése, illetve az esetlegesen felmerülő hibák javítása is. 

Szintén visszatérő pozíció a DebrecenAllas.hu felületén a takarító állás. Előfordult például, hogy irodák, lépcsőházak, közintézmények, apartmanok és hotelek takarítására kerestek jelentkezőket, de arra is volt precedens, hogy egy fogászati klinika szolgált a munkavégzés helyszínéül. Az elhelyezkedési lehetőségek tehát igencsak széles skálán mozognak a takarítói állások esetében, ugyanakkor a feladatok valamennyi esetben hasonlóak, beleértve a lomtalanítást, a padlótisztítást, a szellőztetést, a portörlést, a fertőtlenítést, valamint egyéb takarítói tevékenységeket.

Miért érdemes betanított munkát vállalni Debrecenben?

Csakúgy, mint más városokban, Debrecenben is megvannak a maga előnyei a betanított munkáknak. Ezek közül is az egyik legfontosabb, hogy az ilyesfajta pozíciók alacsony belépési küszöb mellett kínálnak elhelyezkedési lehetőségeket, magyarán nincs szükség szakképesítésre vagy szakmai tapasztalatra a betöltésükhöz. Ily módon bárki számára ideális tapasztalatszerzési esélyt kínálnak, ami jó alap lehet a későbbi előrelépést illetően.

Arról nem is beszélve, hogy munkáltatók gyakran biztosítanak olyan képzéseket, amelyek segítik a munkavállalókat a feladataik ellátásában, s ezáltal szakmailag fejlődhetnek. Ez pedig ugyancsak emelheti a dolgozók munkaerőpiaci értékét, több kaput is megnyitva előttük a

későbbiekben. Persze nem kell feltétlenül munkahelyváltásban gondolkodni, hisz sok debreceni cégnél adódhat lehetőség a belsős karrierépítésre és feljebb lépésre is. Mindez persze nagyfokú szorgalmat és elhivatottságot kíván, ugyanakkor a stabil körülmények, amelyek gyakran a betanított munkát kínáló cégeket jellemzik, inspirálóan hathatnak a fejlődést illetően.

Kihívások a betanított munkák kapcsán

A betanított munkák egyik legnagyobb hátránya bérezés, hisz ezen pozíciókat általában jóval kevésbé fizetik meg, mint a képesítést és tapasztalatot igénylő munkaköröket. Hátrány továbbá, hogy az ilyen típusú állások feladatköre gyakran fizikailag megterhelő, vagy éppen meglehetősen monoton a betanított mozdulatsorokból adódóan. Mindemellett pedig arról sem feledkezhetünk meg, hogy a betanított munkások igencsak ki vannak szolgáltatva a munkaerőpiaci változásoknak, hisz például az egyes leépítések a legtöbb esetben őket érinti először.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában