Véradás

2024.04.22. 11:40

Elérhető a Vöröskereszt megújult applikációja

Megújult és minden platformon elérhető a Magyar Vöröskereszt Véradás elnevezésű telefonos applikációja – tudatta a szervezet hétfőn az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Közleményük szerint az alkalmazással bárki tájékozódhat a hozzá legközelebb lévő véradási helyszínről vagy a kedvenc véradási helyszínén történő legközelebbi esemény időpontjáról.

A Magyar Vöröskereszt 85 éve felel a hazai önkéntes véradók toborzásáért, és ennek keretében folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel a meglévő és leendő véradókat hatékonyan szólíthatja meg.

Váradi Mariann, a szervezet véradásszervezésért felelős országos szakmai vezetője közölte, 

a megújult applikáció alkalmas az időpontkeresésen kívül a tájékoztatásra, és számos kényelmi funkcióra is hangsúlyt helyeztek a fejlesztés során. Az alkalmazás segítségével a felhasználók nyomon követhetik, mikor telik le a két véradás közötti szükséges 56 nap, és egy gyors teszt kitöltésével az alkalmasságukat is ellenőrizhetik.

Ezenkívül – folytatta – kedvenc települést, véradási helyszínt jelölhetnek meg a felhasználók, valamint a számukra releváns eseményekről kaphatnak értesítést. Az applikáció használata egyúttal azonnali visszajelzést is ad az előkészítő folyamatban részt vevő munkatársaknak, így a toborzás is hatékonyabbá válhat – ismertették.

Az egészségügy számára megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet biztosításához naponta 1600–1800 véradóra van szükség, ezért a Magyar Vöröskereszt arra kér minden egészséges felnőtt embert: váljanak önkéntes véradóvá.

Az applikáció iOS és Android rendszereken egyaránt ingyenesen elérhető.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában