Elismerés

2024.02.02. 23:16

Donald Trump a közösségi médiában mondott köszönetet Orbán Viktornak

A magyar kormányfő a francia Le Pointnak adott interjúban arról beszélt, hogy Trump az egyetlen vezető, aki elég erős ahhoz, hogy véget vessen az ukrajnai háborúnak.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Benko Vivien Cher

Donald Trump a Truth Social oldalán a Breitbart cikkét megosztva köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért a magyar kormányfő a francia Le Pointnak adott interjúban arról beszélt, hogy Trump az egyetlen vezető az Egyesült Államokat és Európát tekintve, aki elég erős ahhoz, hogy véget vessen az ukrajnai háborúnak.

Köszönjük Viktor, nem hagyjuk cserben a világot. Béke lesz a földön, akárcsak négy évvel ezelőtt!

– fogalmazott közösségi oldalán a volt amerikai elnök, szúrta ki a Mandiner.

A Breitbart február 2-án megjelent cikkében a Le Point interjúra utalva kiemelik a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor szavait, miszerint:

Donald Trump az Egyesült Államok egyik legsikeresebb külpolitikát folytató elnöke volt, egyetlen háborút sem indított.

Az Ábrahám-megállapodások volt az egyetlen komoly esély arra, hogy békét, egyensúlyt és elfogadható életformát teremtsünk a közel-keleti régióban. Amennyiben 2022. februárban Donald Trumpnak hívják az amerikai elnököt, nem lett volna háború Európában. Ma nem látok rajta kívül senkit sem Európában, sem Amerikában, aki elég erős vezető lenne ahhoz, hogy megállítsa a háborút.

A békének van neve: Donald Trump

 – fogalmazott Orbán Viktor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában