Lobbi

2023.08.24. 07:01

Soros alapítványai egymillió dollárral támogatták a prostituáltakat és az LMBTQ-közösséget

Az LMBTQ-jogvédelemmel foglalkozó Háttér Társaság több fronton is meghálálta ezt a támogatást, hiszen folyamatosan szervezkednek a magyar gyermekvédelmi törvény ellen, karöltve a balliberális erőkkel.

MW

A 28. Budapest Pride résztvevõi a Városligetben 2023. július 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Soros György alapítványai az elmúlt öt évben csaknem egymillió dollárral támogatták a prostituáltakat és az LMBTQ-közösség tagjait segítő NGO-kat is Magyarországon – derül ki az Átlátszó összeállításából. Az LMBTQ-jogvédelemmel foglalkozó Háttér Társaság több fronton is meghálálta ezt a támogatást, mint megírtuk, külföldön és belföldön is folyamatosan szervezkednek a magyar gyermekvédelmi törvény ellen, karöltve a balliberális erőkkel. 

A Soros-szervezetek támogatását élvező Háttér Társaság a szexuális kisebbségek európai szervezeteit összefogó ILGA-Eu­rope-pal azon dolgozott, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indítson a gyermekvédelmi törvény miatt. 

Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd–Zöldek szóvivője, Barabás Richárd ehhez kapcsolódva egyenesen kijelentette: a magyar kormány gyűlöletkampányt folytat az LMBTQ-emberek ellen, amit nem szabad megengedni. 

A Párbeszédhez hasonlóan a Momentum politikusai is a gyermekvédelmi törvény elleni fellépést sürgetik. A Momentum két EP-képviselője, Donáth Anna és Cseh Katalin videóüzenetben kérte a támogatóit, hogy „mondjanak nemet a gyűlöletre” és írják alá azt a petíciót, amelyben a jogszabály eltörlését követelik. A hazai LMBTQ-szervezetek szintén kivették a részüket a nyomásgyakorlásból. A „civilek” az első naptól kezdve rendkívül intenzív kampányt folytattak, amelyben Magyarországról a Háttér Társaság és a Budapest Pride vett részt. A szexuális kisebbségek európai szervezeteit összefogó ILGA-Eu­rope pontról pontra beismerte, hogy a Soros-féle szervezetek támogatását élvező Háttér Társasággal együtt nagy energiát fektettek a tagállamokkal való együttműködésbe, hogy pontos tájékoztatást adjanak nekik a törvényről és annak értékeléséről, továbbá technikai tanácsokat nyújtsanak a beavatkozás módjával és a határidőkkel kapcsolatban. Ezt felhasználva tudtak nyomást gyakorolni az EU-s tagállamokra annak érdekében, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indítson Magyarország ellen. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában