Segítség a bajban

2023.08.05. 21:08

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt a viharkárosultaknak

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt a szélsőséges időjárási körülmények károsultjainak – közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

MW

Autóra dőlt fát távolít el az útról egy tűzoltó a vihar után Hódmezővásárhelyen 2023. augusztus 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Donka Ferenc

Az Európa számos pontját hetek óta sújtó extrém időjárás pénteken Magyarországot is elérte. A Magyar Vöröskereszt adományvonala, az 1359 egész évben működik; augusztus 5-től az erre a számra indított hívásokkal, illetve az ide küldött ADOMÁNY szövegű üzenetekkel bárki támogathatja a viharok, extrém időjárás miatt bajba jutott embereket. Egy hívás vagy egy SMS 250 forint támogatást jelent – írták a közleményben.

A 1359-es adományvonal mellett él annak is a lehetősége, ha valaki pénzadománnyal, banki átutalás útján segítene, ennek részletei elérhetők a www.voroskereszt.hu honlapon.

A Magyar Vöröskereszt nemzetközi segítséget is nyújt. Szombaton az esti órákban indul útnak az a segélyszállítmány, amely élelmiszereket és higiéniai termékeket tartalmaz. A Szlovén Vöröskereszt augusztus 5-én délután fordult magyarországi partneréhez támogatásért, miután a szélsőséges időjárás a szomszéd országot is hevesen érintette – jelezte a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában