Transzfer

2023.08.30. 15:42

Szoboszlai klubváltása a nyár egyik legjobb üzlete a futballpiacon

Fabrizio Romano szerint Szoboszlai értéke a közeljövőben 100 millió euró feletti lesz, és az Anfield közönsége még ebben a szezonban állva fogja ünnepelni, írja a Mandiner.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Liverpool FC-Bournemouth mérkőzésen

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Peter Powell

Az átigazolási időszak végéhez közeledve szubjektív 5-ös listát tett közzé a nyár legjobb igazolásairól Fabrizio Romano – számolt be a Givemesport nyomán a Mandiner

A klubváltásokra szakosodott olasz újságíró listáján pedig Szoboszlai Dominik is szerepel, mégpedig a negyedik helyen.

Fabrizio Romano szerint a Liverpoolnak idény nyáron nagy szüksége volt a középpályájuk megújítására, mert az előző idényben rendelkezésre álló keret játékosai közül többen már nem tudták hozni a korábbi szintjüket.

Az újságíró felidézi, hogy a Mersey-parti klub középpályájáról öt játékos  – Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Jordan Henderson, Naby Keita és Fabinho – is távozott a vérfrissítés jegyében. A helyükre Jürgen Klopp csapata három játékost hozott: Alexis Mac Allistert, Szoboszlai Dominikot és Wataru Endót. Romanót pedig  lenyűgözte a magyar válogatott csapatkapitányának játéka.

Dominik egy kiemelkedő szintű modern középpályás: gólpasszokat ad, gólokat szerez, hosszú távon pluszt hoz a Liverpoolnak és a jövőben több mint 100 millió eurót fog érni a játékjoga

– fogalmaz az újságíró, aki szerint az, hogy összesen 110 millió euróért sikerült Mac Allistert és Szoboszlait is szerződtetniük, remek üzletet kötött a Liverpool.

Romano szerint a Premier League szurkolói mindannyian megismerhetik ki is a magyar középpályás „maestro”, aki zökkenőmentesen beilleszkedett Klopp rendszerébe, könnyedén

 kicselezi a védőket, és remek passzokkal játssza meg csapattársait. Hozzáteszi, egyetlen dolog hiányzott eddig Szoboszlai játékából, ez pedig a gól, de szerinte csak idő kérdése, hogy a magyar középpályás betaláljon valamelyik ellenfélnek.

A magyar játékos az előző idényben a RB Leipzig mezében 10 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott

 – emlékeztet Romano, aki szerint

Szoboszlai a Liverpoolban is képes lesz időről-időre távoli bombagólokat szerezni, és várakozásai szerint még ebben a szezonban állva ünnepli majd az Anfield közönsége.

Fabrizio Romano toplistájának első helyét a Real Madridhoz a Borussia Dortmundtól érkezett angol labdarúgó  Jude Bellingham foglalja el. A transzfert a játékosért folyó verseny miatt az újságíró egyszerűen a „remekmű” kifejezéssel jellemezte. A második helyen a Manchester City-től a Barcelonához igazoló Ilkay Gündogan áll, aki az olasz újságíró szerint az elmúlt évtized egyik leginkább alulértékelt labdarúgója. A következő az Arsenal igazolása, Declan Rice, a toplista ötödik helyén pedig a PSV Eindhoven csapatától az AC Milanhoz igazoló Tijani Rejinders szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában