képzőművészet

2021.11.19. 09:42

Rómában új kiállítással és vásárral bővült a kulturális élet

Olasz és nemzetközi galériák mutatják be modern és kortárs képzőművészeti kínálatukat a felhőalakú Nuvola római kiállítótérben november 21-ig, amivel minden évben megismétlődő kiállítást és vásárt indítottak útjára az olasz fővárosban – hangzott el csütörtökön a megnyitó sajtótájékoztatón.

Fotós: AFP

Róma első alkalommal lát vendégül modern és kortárs művészetnek szentelt és vásárral egybekötött expót. A kiállított alkotások között festmények, szobrok és többnyire installációk láthatók.

A sajtónak hagyományteremtésről beszélt Miguel Gotor a római önkormányzat frissen beiktatott kulturális tanácsosa, aki emlékeztetett arra, hogy a hasonló kulturális események eddig mindig megálltak az északi Milánóban.

Az Arte in Nuvola (Művészet a Felhőben) című kiállításon mintegy százhatvan olasz és külföldi galéria mutatkozik be

hétezer négyzetméteres kiállítótérben.

Az első kiállítás díszvendégének Izraelt választották.

Különlegességnek számít az, hogy a négynapos eseményen harminc úgynevezett speciális projektet is bemutatnak, közöttük az olasz sztárépítész Massimiliano Fuksas terveit. Fuksas rajzolta a kiállítás logóját is. A közönség kerekasztal-beszélgetéseket is követhet harminc vendéggel a képzőművészet és a kultúra világából.

A képzőművészeti kiállítást és vásárt egyelőre a következő öt évben akarják megismételni.

A helyszín sem számít véletlennek: a modern és kortárs alkotások a Fuksas tervezte, Nuvola-Felhő nevű kiállító- és kongresszusi központban láthatók. A kilenc évig épített Felhőt 2016-ban avatták fel, majdnem negyvenezer tonna acél és hatvanezer tonna üveg felhasználásával készült, költsége meghaladta a 200 millió eurót.

Borítókép: Látogatók a Roma Arte in Nuvola című kiállításon és vásáron 2021 november 18-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!