Krimi

2024.03.17. 10:00

Most megnézheti, mi történik az autógumival, ha kátyúba hajt (videó)

Egy páratlan felvételnek köszönhetően szokatlan szemszögből láthatjuk egy abroncs működését, miközben az kátyús útszakaszon halad át.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: F8 studio

Mi történik egy gumiabroncson belül, miközben az autóval haladunk? A vezess.hu arról ír, hogy egy páratlan felvételnek köszönhetően szokatlan szemszögből, belülről láthatjuk egy autóra szerelt abroncs működését miközben az kátyús útszakaszon halad át.

A Warped Perception Youtube-csatorna készítője a felni belső falára rögzítette a kamerát, ami a gumi belsejét figyeli mozgás közben. A nagyobb hatás kedvéért „egy jó adag centírgyöngyöt is beleöntött a gumiba, ami jobban mutatja a fellépő erőket, az abroncs mozgását. 

Ezek műanyagból vagy üvegből készült apró golyók, amelyeket a felnire szerelt abroncsba öntenek, és arra szolgálnak, hogy kiegyensúlyozzák a kereket forgás közben. A gyöngyök érdekes szemszögből mutatják meg a gumiabroncs forgása közben fellépő centrifugális erőket.

A teljes cikket a Mandineren olvashatja el.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!