Ladik

2012.06.21. 11:10

A KoMédia vígan evezett az országos döntőben

A Lapot a Diákoknak! Médiavetélkedőben a három levelezős jellegű forduló és a megyei döntő után a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola csapata, a KoMédia jutott be az országos döntőbe.

Szűr A.

 A Kodály-iskola nyolcadikosai az utolsó iskolai hetet hagyták ott, hogy tizenhat másik csapattal összemérjék tudásukat a LADIK országos döntőjében. A verseny igazán nemzetközi volt: Erdélyből, egészen pontosan Szatmár megyéből is érkezett egy lelkes gárda, az Újdondászok.

Ahogy Hegyi Levente, Szabó Katinka, Rácz Dóra, Horváth Flóra és Evanics Lilla, úgy persze a többi csapat is már a finálé előtt megkezdte a felkészülést. A bemutatkozást (amelybe bele kellett szőniük valamilyen reneszánsz hangulatot is), például már itthon elkészítették. Nem véletlen, hogy nem csak a zsűri, hanem a versenytársak szeme is elkeredett a kis produkciók láttán. A tatabányaiak diszkós kezdéssel és egy LMFAO-slágerrel indítottak, végül pedig Leviből Mátyás királyt varázsoltak a lányok.

- Két héttel a döntő előtt kezdtük el, és Nelli néni, vagyis Langner Kornélia, a felkészítőnk nagyon sokat segített. A szöveget hamart megtanultuk, aztán jöttek a próbák. A többiek is nagyon ügyesek voltak, nekem az erdélyi csapat bemutatkozása nagyon tetszett. Egy dalt írtak át – mesélte Levi, már a döntő után.

Ő egyébként az élménybirtokon a palotában lakott, míg a lányok a vendégházakban, de nem ijedt meg attól, hogy idegen srácokkal kell megosztania az életét pár napig.
- Körülbelül öt perc után már nagy haverok voltunk – mosolyodott el a KoMédia egyetlen fiú tagja.

Szabó Katinka a nógrádiaknak szurkolt, és pont ez a csapat nyerte is meg a versenyt. Persze a mieink sem távoztak üres kézzel, a bemutatkozásukért különdíjat vehetettek át.
- Velük tartjuk is a kapcsolatot. A legviccesebbek a bemutatkozások voltak amúgy, a legnehezebb feladat pedig a műfajismeret, amikor különböző cikkeket és műfajokat kellett párosítanunk. Ja, meg a villámkérdések – tette hozzá Katinka, akinek nem csak a verseny, hanem a környezet is nagyon tetszett.

- Mindenképpen visszamennék. Sőt, bármikor visszamennék, visszamennénk – sóhajtott fel Katinka.
A tatabányaiak óriási élményekkel gazdagodtak ebben a néhány napban.

Amellett, hogy megismerkedtek több tucatnyi diákkal, olyan programok is várták őket, mint a madárbemutató, amelynek kétség kívül legkarizmatikusabb szereplője egy bagoly volt. Az uhu igazi forradalmár típus volt, folyamatosan feszegette a határokat, nem egyszer felfuvalkodva totyogott a padlót.

Persze társai is kitettek magukért, az egyik madár például az egyik diák fején landolt egy óvatlan pillanatban.
A nagy küzdelem meghozta a gyümölcsét: a diákokat a látványos lovagi torna után apróddá is avatták. Igaz, ez nem is lehetett volna másképp egy olyan nemes vetélkedés után, amilyenben részük volt a ladikosoknak.
 
A programot támogatta a Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesülete és a Paksi Atomerőmű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!