Kultúra

2017.03.19. 07:23

Idősek kézműves munkáit állították ki a Bárdosban

A kiállított munkák között találhatóak festmények, rajzok, szalvétamunkák, valamint horgolt kézimunkák.

V. T.

Az Óvárosi Őszikék Nyugdíjas Klub tagjainak kézműves munkáiból nyílt kiállítás a Bárdos Gimnáziumban. Pleier Tamás igazgató méltatta a klub és az intézmény közötti partneri kapcsolatot, majd dr. Tóth Jenő klubvezető arról beszélt, milyen műveket állítottak ki „foglalkozáson kívül” az idős emberek a gimnázium alagsorában. Látható közöttük papírfonás, gobelin, szalvétamunka éppúgy, mint festmények, rajzok, horgolt kézimunkák.

Kovács Jánosné, Marika főszervező elmondta: a csaknem hetven tag havonta foglalkozásokon jön össze, megemlékeznek az aktuális eseményekről, előadásokat hallgatnak: legközelebb például dr. Kocsis László ad életviteli tanácsokat, havonta egyszer pedig zenés-táncos rendezvényen kapcsolódnak ki. A klub ezenkívül működtet egy sikeres tekecsapatot, amely a területi versenyekről rendre érmekkel tér haza.

A megnyitót ünnepélyesebbé tette Nieszner Kata harmonika- és Bokács Gábor trombitajátéka. A kiállítást megtekintették a gimnázium diákjai is: az alkalmi tárlat március 23-áig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!