megbízás

2020.01.26. 15:30

Az új kisbéri kapitány biztonságosabbá tenné a 81-es utat

Farkas Gábor rendőr dandártábornok, Vaczula Zoltán rend­őr alezredest, bízta meg a kisbéri kapitányság vezetésével, aki most terveiről, elképzeléseiről mesélt.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Beküldött

Új megbízott rendőrkapitánya van a Kisbéri Járásnak. Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rend­őr-főkapitányság vezetője január 1-jei hatállyal felmentette a Kisbéri Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátása alól dr. Szalay Péter rendőr alezredest. A Kisbéri Rendőrkapitányság vezetésével Vaczula Zoltán rend­őr alezredest, a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetőjét bízta meg.

– Ismerem a térséget és a kollégák egy részét. A Komáromi és a Kisbéri járás szomszédos. Én pedig a Komáromi Rendőrkapitányság helyettes kapitányaként több közös feladat közben is találkoztam a kisbéri rendőrökkel. Ez nagyban megkönnyítette a váltást – magyarázta az alezredes, aki elsősorban a járás területén történt balesetek számát szeretné csökkenteni.

– Kapitányságunk területén húzódik a 81-es főút, amely a nagy forgalma miatt a baleset bekövetkezésében veszélyforrásként szerepel. Már el is kezdtünk kidolgozni egy tervet, hogy hogyan lehet még biztonságosabb a közlekedés. Javaslatokat teszünk a Közútkezelő Kht.-nek, a veszélyes útszakaszokon további figyelmeztető táblák kihelyezésére. Rendőri intézkedéseink során kiemelt figyelmet fordítunk a biztonsági övek használatának ellenőrzésére, a gyorshajtók kiszűrésére illetőleg az ittas vezetések visszaszorítására. A Bakony Térségi Városi Baleset Megelőzési Bizottság segítségével pedig a gyalogátkelőhelyeket szeretnénk biztonságosabbá tenni, sárga, figyelmeztető villogó lámpákkal – magyarázta az új vezető, akinek az a célja, hogy a területükön 2020 évben ne történjen halálos kimenetelű baleset.

– Nagyon fontos még a lakosság szubjektív biztonságérzetének megőrzése és fokozása, illetve az utazó bűnözés ellen a hatékony fellépés. Ezt nagyobb egyenruhás rendőri jelenléttel és a polgárőr-egyesületekkel közösen szeretnénk biztosítani – mondta az alezredes.

Legnagyobb sikerének tartja

– Két éve szenteste Ácson egy kétfős, maszkos társaság betört egy idős házaspárhoz. A bácsit bántalmazták, és késsel kényszerítették, hogy nyissa ki a széfet. Miután a széfből nem tudtak pénzt magukhoz venni, az idős hölgy nyakából tépték ki az arany nyakláncát. A nyomozást nehezítette, hogy az elkövetők mindent megtettek, hogy elrejtsék személyazonosságukat. Maszkot és kesztyűt is viseltek – emlékezett vissza a történtekre az akkor még bűnügyi parancsnokként dolgozó rendőr. A gyors és szakszerű csapatmunkának köszönhetően azonban így sem maradhattak sokáig rejtőzködve. Alig egy héttel az eset után, szilveszterkor már bilincs is csattant a kezükön. Kiderült, hogy egy helyi társaság rabolta ki az idős párt, akik tudták róluk, hogy nagyobb értéket tartanak otthon. – Nagy siker, hogy az ünnepek ellenére ilyen gyorsan el tudtuk kapni az elkövetőket. Mindenkit nagyon megrázott, hogy karácsonykor, a szeretet ünnepén történt ilyen szörnyűség – mondta az alezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában