hazai ízek

2019.09.29. 18:34

Ízes és illatos áruk kellették magukat a tatabányai Gördülőkosár Termelői Piacon

Az egyesület tagjai a rendezvényen szőlőt préseltek, friss musttal és bográcsban készült birkapörkölttel kínálták meg a betérő vendégeket.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Immár második alkalommal szerveztek szüreti fesztivált a Gördülőkosár Termelői Piacon a közelmúltban. Ősz lévén a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete által működtetett tér ezúttal a szokásos gazdag árukínálat mellett a szürethez kapcsolódó programokkal is várta az érdeklődőket.

Az egyesület tagjai nem tétlenkedtek az eseményen: szőlőt préseltek, friss musttal kínálták a betérőket, és közben készült a több mint száz adag birkapörkölt is, mely az utolsó falatig elfogyott. Amíg a felnőttek élvezhették a különleges ízeket, addig a legkisebbeket szöszmötölő játékok, és mesemondó szórakoztatta.

A Gördülőkosár Termelői Piacot már két éve működteti a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete, közmegelégedésre. A Madách utcai székházukban csütörtökön délutánonként várják azokat, akik előnyben részesítik a hazai ízeket, és fontos számukra, hogy közvetlenül a termelőtől szerezzék be a zöldségeket, húsokat, réteseket, vagy akár a tartós élelmiszereket.

Az érdeklődés nem lankad, sok városlakó él ezzel a lehetőséggel. Az egyesület háromezer-ötszáz regisztrált tagja közül csaknem ezerötszáz az aktív, ők azok, akik rendszeresen vesznek részt a programokon, segítik a sorstársakat. A szervezet alaptevékenysége az érdekképviselet, a fogyatékkal élők segítése, támogatása. A rászorulókat nem hagyják magukra: rehabilitációs főorvos hetente egyszer várja a tagokat, valamint gyógyászati kisüzemet is működtetnek, ahol vásárolni és javíttatni is lehet az eszközöket. Legújabb vállalásuk a termelői piac és a közösségi kert.

Az egyesület együttműködik a Komárom-Esztergom megyei hivatalokkal is, gyakran kérik javaslatukat, állásfoglalásukat egy-egy nagyobb intézmény akadálymentesítése kapcsán.

– Mivel a szervezet átlag­életkora hatvan év felett van, ezért igen nagy kihívást jelent számunkra a tagság fiatalítása – nyilatkozta korábban Fink István, az egyesület elnöke. A fiatalokat ugyanis manapság egyre nehezebb bevonni, ezért is próbálnak létrehozni egy ifjúsági tagozatot, mellyel biztosított lenne az utánpótlás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában