jégkár

2021.07.13. 06:55

Nagy a baj Tatán: száznál több házat vert el a jég, rendkívüli testületit tartanak

Rendkívüli testületi ülést hívott össze a jégkárok miatt Tata polgármestere. Mint kiderült, száznál is több otthonban okozott gondokat a jégeső.

Kemma.hu

Tatán óriási jég esett

Fotó: Sz. A.

Michl József, Tata polgármestere bejelentette, hogy a város képviselő-testülete július 14-én szerdán rendkívüli ülést tart a múlt hét pénteki vihar által okozott, jelentős károk ügyében. A tata.hu beszámolója szerint a város önkormányzata vis maior pályázatot nyújt be a magyar kormány felé, állami segítséget kérve az önkormányzati ingatlanokban keletkezett komoly károk elhárításához.

A tataiak ingatlanjaiban a jégeső által okozott – elsősorban az életvitelszerűen lakott épületek tetőhéjazatait érintő – károk felmérése, valamint az önkormányzathoz eddig érkezett bejelentések összesítése jelenleg is zajlik. Kérik, hogy azok, akik a továbbiakban szeretnék még jelezni a vihar miatti, ingatlanjukban keletkezett kárukat az önkormányzat felé, azt írásban, elektronikusan a [email protected] e-mail címre küldve tegyék meg. Az is kérik, hogy bejelentés esetén adjanak meg pontos elérhetőséget és részletes leírást a keletkezett kárról, valamint ha tehetik, mellékeljenek néhány fotót is.

Michl József polgármester Facebook-posztjában vasárnap kiemelte: több mint száz lakóépületben, valamint az önkormányzat és több cég ingatlanjaiban esett komoly kár. Természetes, hogy ebben a helyzetben az önkormányzat igyekszik segíteni a leginkább bajban lévőknek. A városvezető megkereste a tatai cégeket, munkaadókat is, hogy csatlakozzanak kezdeményezéséhez, segítsenek ők is munkatársaik biztonságos lakhatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!