elismerés

2018.09.16. 15:19

Tóth Anikó vehette át idén a Naszályért-díjat

Szeptember 15-én, a Naszályi Napok ünnepélyes megnyitóján adták át a Naszályért-díjat, amit idén Tóth Anikó, a helyi művelődési ház vezetője és a Forrás rádió munkatársa vehetett át.

Sz. Sz.

Tóth Anikó, 2018 Naszályért-díjasa

Szombaton 10 órakor sokan gyűltek össze a naszályi Művelődési házban, hogy részt vegyenek a község egyik legrangosabb eseményén, a Naszályi Napok megnyitóján, aminek keretében átadták az idei Naszályért-díjat is.

A rangos díjat immár tizennyolc éve ítéli oda a község önkormányzata a település életéért és a helyi közösségért folytatott áldozatos munka elismeréseként. Tóth Anikó a művelődési ház vezetőjeként már sok éve vesz részt a falu programjain szervezőként vagy önkéntesként. Ápolja a naszályi hagyományokat, ötleteivel színesíti a helyi programkínálatot, gondozza és támogatja a naszályi ifjúságot. Emellett a Forrás Rádió munkatársaként nemcsak Naszályon, de megyeszerte ismert.

Tóth Anikó, 2018 Naszályért-díjasa

Az ünnepségen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, aki köszöntőjében elmondta, milyen nagyszerű dolognak tartja, hogy a község – szakítva a szokásokkal – nem egy életpálya elismeréseként, hanem egy aktív, még számos feladat előtt álló fiatal motiválásaként adja át az idei díjat. „Naszályon a jövőnek szóló döntéseket merik meghozni” – összegezte gondolatait.

Ehhez kapcsolódva Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy „Komárom-Esztergom megye hangja” és Tóth Anikó munkássága nemcsak naszályi, de megyei érték is egyben.

Ezt követően a község polgármestere, dr. Maszlavér Petra azt hangsúlyozta, a település titka az, hogy ők, a naszályiak szeretnek nemcsak együtt lenni, de együtt tenni is, aminek köszönhetően remek dolgok valósulnak meg, például a 19. alkalommal megrendezett Naszályi Napok is. Kiemelte, hogy valamennyi programban kiemelt szerepe van az idei díjazottnak, aki olyannyira tevékeny, hogy még saját díjátadóján is dolgozik.

A szintén Naszályért-díjas Máriásné Pőcze Márta, a helyi Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője Tamási Áron örökbecsű gondolataival köszöntötte Tóth Anikót: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”, hozzáfűzve, hogy az idei díjazott egészen biztosan otthon van a településen.

Verssel és népdalcsokorral folytatódott az ünnepség, majd valamennyi jelenlevő gratulált a díjazottnak, végül a délelőtt állófogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!