szülői kezdeményezés

2019.05.29. 15:58

13 laptopot adományozott a tatabányai Móra ovinak egy fehérvári cég

Laptopokkal és hangszórókkal gazdagodott a tatabányai Móra óvoda egy fehérvári cégnek köszönhetően. A laptopok nagymértékben segítik majd az óvodapedagógusok munkáját.

Sugár G.

Tizenhárom laptoppal gazdagodott a tatabányai Móra óvoda. A laptopok nagymértékben segítik majd az óvodapedagógusok munkáját.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Székesfehérvári cég adott át tizenhárom laptopot és hordozható hangszórókat a Tatabányai Benedek Elek Óvoda Móra Ferenc Óvoda Telephelyén a nevelési intézmény vezetőjének. A Harman/Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. az első megyén kívüli vállalat, amely támogatja tatabányai intézmény működését.

Fátrai Zsuzsanna, az óvoda vezetője üdvözölte az átadó ünnepségen a cég képviselőit, akik közül az adományozás ötletgazdája az egyik kiscsoportos nebuló édesanyja. Pásztor Bernadett Fehérváron dolgozik, s kisgyermeke a Móra óvoda Őzike csoportjába jár. A legutóbbi laptopcsereprogram kapcsán merült fel, hogy a mindössze néhány éves eszközöket, amelyek a cég számára már nem a legmegfelelőbbek fel lehetne ajánlani az óvodának.

Schmidt Csaba polgármester kiemelte: a Kéz a kézben programot azért indították, hogy a helyi vállalatok, cégek fogadjanak örökbe egy-egy óvodát, s segítség lehetőségeikhez mérten azok működését. Örömmel üdvözölte a mostani kezdeményezést, amellyel már sikerült bevonni fehérvári céget is az adományozók közé. A laptopok nagymértékben segítik majd az óvodapedagógusok munkáját.

Németh Tibor, a székesfehérvári cég szakmai képzésekért felelős csoportvezetője kiemelte: örömmel álltak az intézmény mellé, s ajánlották fel a laptopokat. Pásztor Bernadett felvetése pedig elindította azt a gondolkodást, hogy a jövőben a laptopcsere programok kapcsán megszólítanak majd oktatási-nevelési intézményeket, hogy felajánlják a vállalatnál leselejtezett, de még jó állapotban lévő eszközöket.

További részletek a 24 Óra május 30-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában