Közélet

2017.04.16. 10:37

Átadták a Kőkúti függőfolyosóját

Ünnepélyes körülmények között átadták a tatai Kőkúti Általános Iskola és az új Városi Sportcsarnok közti összekötő folyosót.

P. J.

A tatai oktatási intézmény kézilabdapályáját emellett műanyag borítással fedték le, új burkolatot kapott a tornaterem, az udvaron futópályát alakítottak ki, és átadták a Kőkúti Sasok DSE diáksportkör által vásárolt mikrobuszt is.

Az iskolai létesítmények megvalósulása főként TAO-felajánlásokból, valamint az önkormányzat és a Kőkúti Sasok DSE segítségével jött létre. A 90 méteres, műanyag borítású futópálya szülői felajánlások és társadalmi munka nyomán valósult meg, 9,3 millió forint értékben.

Az iskola és a csarnok közötti, 36 méteres összekötő folyosó, a tornaterem-padozat, és a sátor alatti kézilabdapálya 94,2 millió forintos fejlesztést jelent, melyet a Kőkúti Iskola diákjai használnak majd. A tatai önkormányzat 25 millió forintot meghaladó összeggel segítette a beruházásokat, melyeket 32 tatai és megyei cég támogatott.

Az ünnepségen részt vett Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Bencsik János országgyűlési képviselő és Michl József polgármester. A vendégek a helyszínen meg is tekintették az új létesítményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!