Közélet

2017.03.07. 07:24

Lego Mindstroms készleteket kapott a Péch Antal középiskola

Négy LEGO Mindstroms készletet, valamint laptopokat kapott a Tatabányai Szakképzési Centrum Műszaki Szakgimnáziuma (volt Péch Antal középiskola) a Delphi Connection Systems Hungary Kft-től.

Zs. K.

LEGO Mindstroms készletet, valamint laptopokat kapott a Tatabányai Szakképzési Centrum Műszaki Szakgimnáziuma (volt Péch Antal középiskola). A tegnapi eszközátadó rendezvényen Akács Róbert igazgató köszöntötte a megjelent vendégeket, az eseményt megtisztelte jelenlétével az autóipari cég több vezető munkatársa, illetve Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint Meszes Balázs főigazgató-helyettes is.

– Ez egy ipari város olyan cégekkel, ahol ilyen technológiára épülő berendezésekkel állítanak elő termékeket. Tatabányán olyan felkészült szakemberekre van szükség, mint amilyenek önök lesznek. Ezekhez viszont ilyen eszközök kellenek, mert ezek megszerettetik a tudományt a fiatalokkal. Szerencsére ezt nem csak a város vezetése látja így, hanem a megfelelő munkaerőt kereső cégek is – mondta Bereznai Csaba alpolgármester.

Jól szerepelnek a diákok a WRO-n

Az eszközök nagy hasznára lesznek az iskolának a versenyeken. Két Lego Robot versenyen indultak az intézmény tanulói. Tavaly, a Vértes Agorájában megrendezett World Robot Olympiad-on 26 induló csapatból az egyik team, a „Péch Power” hetedik, a másik, a „Három elektrós a négyzeten” pedig nyolcadik helyezést ért el. Idén pedig egy más jellegű Lego Robot versenyen 14 induló csapatól összetettben a nyolcadik helyen végeztek a „péch antalos” diákok a programozott Lego robotjaikkal. Akács Róbert igazgató elmondta azt is, hogy további készletek beszerzését tervezik a Réti utcai telephelyükre is. Az általános iskolásokat pedig célzott pályaorientációjával terelnék a műszaki tudományok felé.

– A mai esemény egy folyamat állomása. A cég részéről már korábban megfogalmazódtak a célok, hogy támogassuk a Lego robotokra épített oktatási programot. Az igazi kihívás az volt, hogy ehhez partnert találjunk. A mi részünk, az eszközök finanszírozása a kisebb feladat volt – mondta Sebestyén Balázs, a Delphi ügyvezetője, majd köszönetét fejezte ki az iskola felé, akik kihasználják a Lego robotok építésében és programozásában rejlő oktatási lehetőséget.

Ablak a műszaki világra

A Delphi Connection Systems Hungary Kft. és a műszaki szakgimnázium közötti együttműködés a „Kéz a kézben” program keretében kezdődött, amikor is olyan programokat, közös projekteket próbáltak kialakítani, amely kölcsönös hasznot hozott mind a Delphinek, mind az iskolának.

– A programnak hivatalosan már vége, de az együttműködés nem állt meg. Úgy gondolom, hogy a közös munkának van eredménye, hiszen a PLC oktatás területén tudtunk együttműködni, illetve az iskolánk tanulói munkavállalóként tudtak elhelyezkedni a cégnél. A Péch Antal szakmai napunk fő támogatója is a Delphi volt. Nagyon szépen köszönjük az eszközöket a most is a cégnek – mondta Akács Róbert igazgató.

– A programnak hivatalosan már vége, de az együttműködés nem állt meg. Úgy gondolom, hogy a közös munkának van eredménye, hiszen a PLC oktatás területén tudtunk együttműködni, illetve az iskolánk tanulói munkavállalóként tudtak elhelyezkedni a cégnél. A Péch Antal szakmai napunk fő támogatója is a Delphi volt. Nagyon szépen köszönjük az eszközöket a most is a cégnek – mondta Akács Róbert igazgató. Jól szerepelnek a diákok a WRO-n Az eszközök nagy hasznára lesznek az iskolának a versenyeken. Két Lego Robot versenyen indultak az intézmény tanulói. Tavaly, a Vértes Agorájában megrendezett World Robot Olympiad-on 26 induló csapatból az egyik team, a „Péch Power” hetedik, a másik, a „Három elektrós a négyzeten” pedig nyolcadik helyezést ért el. Idén pedig egy más jellegű Lego Robot versenyen 14 induló csapatól összetettben a nyolcadik helyen végeztek a „péch antalos” diákok a programozott Lego robotjaikkal. Akács Róbert igazgató elmondta azt is, hogy további készletek beszerzését tervezik a Réti utcai telephelyükre is. Az általános iskolásokat pedig célzott pályaorientációjával terelnék a műszaki tudományok felé. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!