Közélet

2016.05.28. 08:31

Sportuszodát építtetnének

A Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület közgyűlését tartotta tegnap a komáromi városháza dísztermében.

D.M.

Magyarország egyedülállóan gazdag termál- és gyógyvízkinccsel rendelkezik, hazánk turisztikai kínálatnak mára meghatározó eleme a vízi- és egészségturizmus, a fürdőkultúra a turizmus fejlesztésének egyik kiemelt ágazata lett. A szövetség célja, hogy fürdővárosok kínálatát csokorba gyűjtve mutassa be nagyközönség, valamint a turisztikai szakma számára, ezáltal bővítve a városok szolgáltatásait igénybe vevők körét.

A megyei fürdővárosok a maguk teljességében jelentenek egészség- és élményturisztikai vonzerőt, amelyet kulturális örökségük, természeti környezetük, és a vendég pihenését szolgáló szolgáltatások kínálata komplex turisztikai csomaggá egészít ki – helyezte a fürdőkultúra lehetőségeit tágabb összefüggésekbe Popovics György, megyénk közgyűlésének elnöke.

A komáromi városfejlesztési tervek rendszerének részeként ezen a gondolatmeneten haladt dr. Molnár Attila polgármester előadása is, aki köszönetét fejezte ki, hogy az 1700 éves brigetiói fürdőkultúra örököseként adhat otthon a város a rendezvénynek. Ez a kultúra tovább él, az új sportuszoda terveinek megvalósulása a pozitív döntésre vár – vázolta a fejlődés egyik lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!