Közélet

2013.08.19. 13:39

Megyénkből ketten vehettek át állami kitüntetést

A Héregen élő Levente Péter a Magyar Érdemrend Középkeresztjét, dr. Horváth István, az esztergomi Balassa Bálint Múzeum igazgatója pedig a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át hétfőn Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől.

MTI/kemma.hu

A hagyományok fontosságára és a közösség éltető erejére hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes abban a beszédében, amelyet hétfőn az államalapítás ünnepe alkalmából mondott az állami kitüntetések átadásakor.

- Önmagában a tudás semmi, ha nem illeszkedik egy nagy folyamathoz, a közösséghez. A most elismert kimagasló egyéni teljesítmények évszázadok tudását sűrítik magukba - mondta Navracics Tibor, aki méltatta a nemzetben évszázadok óta erősödő erkölcsöt is.

Az ünnepségen több mint félszáz kitüntetett - művészek, tudósok, jogászok, tanárok és más szakmák képviselői - vehették át a Néprajzi Múzeum épületében a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, a Magyar Arany Érdemkeresztet, a Magyar Ezüst Érdemkeresztet és a Magyar Bronz Érdemkeresztet. 

A Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozat kitüntetést a felnövekvő nemzedékek érdekében végzett több évtizedes sokoldalú munkássága elismeréseként Levente Péter Jászai Mari-díjas színművész, rendező kapta.

Dr. Horváth István régész, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomban működő Balassa Bálint Múzeumának címzetes igazgatója pedig több évtizedes régészeti és építés- valamint településtörténeti kutatásaiért, gazdag publikációs tevékenységéért, műemlékeink védelme érdekében végzett példás munkájáért a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjében részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!