Közélet

2013.06.25. 14:23

Megköszönték az árvíznél segédkező katonák munkáját

Az esemény ünnepi, a látvány lenyűgöző volt. Ezren, terepszínű egyenruhában, szálfa egyenes sorokban várakoztak a tatai Öreg-tó partján. Honvédek, akik néhány napja még a gátakon „szolgáltak”.

Petrik J.

Őket, a katonákat jöttek köszönteni többek között előjáróik. Szűkebb hazánkban Ácstól, Dömösig védték az emberéletet és a vagyont. Nem véletlen, hogy hazánk eddigi legnagyobb árvízét követően szívesen jöttek el a Duna menti települések polgármesterei is, tisztelegni a hétköznapi hősök előtt.

A települések vezetői már mindannyian tudják, mire képes a víz.
Az érkező honvédelmi minisztert, dr. Hende Csabát Sipos Antal ezredes, a tatai dandár törzsfőnöke fogadta, miközben a díszegység haptákba vágta magát. Az emelvényen a tárca vezetője mellett foglalt helyet Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, dr. Benkő Tibor vezérezredes, a honvéd vezérkar főnöke, Domján László vezérőrnagy, az összhaderőnemi parancsnokság vezetője, valamint Sándor Zsolt dandártábornok, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka is.

Michl József, Tata polgármestere mondott először köszönetet  a katonáknak, kiemelve, hogy „papírforma szerint” a kötelességüket teljesítették, de az az odaadás, amellyel az ország polgárait védték, az példamutató. Ezt követően dr. Hende Csaba köszöntötte „fiait”.

Az esemény zárásaként a védekezésben résztvevő katonai alakulatok csapatzászlóira az elismerés, az emlékezés kék szalagját kötötték fel megyénk árvízzel érintett településeinek vezetői. u 3. oldal
A számok nem fejezik ki az összefogás erejét
A honvédelmi miniszter azt hangsúlyozta, hogy a számok, önmagukban mit sem jelentenek. Nem árulkodnak az igazi erőfeszítésekről. De honvédjeink megtették, amit megkövetelt a haza.

Több mint 1,5 millió munkaórát töltöttek a gátakon. Pontosan annyi zsákot raktak le a folyó megfékezésére, ahányan e hazában élünk, 10 milliót. A katonai járművek a védekezés heteiben csaknem félmillió kilométert teljesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!