Közélet

2012.01.31. 07:19

Tehetséggondozó program középiskolásoknak

„Jöjj, ha jó vagy, és még jobbként távozz!” Így hangzik a Mathias Corvinus Collegium jelmondata.

kemma.hu

Magyarország egyik legnagyobb multidiszciplináris kollégiuma 1996-ban azzal a céllal jött létre, hogy az ország legtehetségesebb, társadalomtudományok iránt érdeklődő fiataljait felkészítse a jövő véleményformáló, döntéshozó elitjének szerepére.

A középiskolások számára kialakított program keretében a 15-18 év közötti diákoknak olyan e-learning tananyagokat biztosítanak, amelyek a hivatalos tanrendben nem szerepelnek, mégis rendkívül fontosak az egyetemre való felkészülésben.

A 9-12. osztályokba járók február 6-ig pályázhatnak; a feltételeket a www.mcc.hu honlapról ismerhetik meg. A felvettek kis csoportos szemináriumokon vehetnek majd részt szombatonként, s hallgathatják meg ismert szakértők előadásait.

A középiskolás program fővédnöke Romsics Ignác történész professzor, aki szerint a tehetséggondozó képzés célja nem más, mint társadalmi háttértől függetlenül hozzáférhetővé és elérhetővé tenni a tudást szorgalmas, kimagaslóan érdeklődő gimnazista fiatalok számára.

A collegium első három évében közgazdaságtant, média/kommunikációt, nemzetközi kapcsolatokat egyaránt tanulhatnak a résztvevők, akik magas szintű, ingyenes nyelvi képzésben is részt vehetnek angolul, franciául, spanyolul, németül, oroszul vagy kínaiul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!