Közélet

2011.10.06. 11:35

Príma-Díj 2011: Dr. Körmendi Géza

A pedagógus több, mint egy tanár a katedrán, ezt bizonyítja dr. Körmendi Géza, a tatai Eötvös József Gimnázium nyugalmazott igazgatójának Eötvös József-díja is, amellyel egész életművét ismerték el.

kemma.hu

A most 82 éves helytörténész diákként a tatai piaristákhoz járt nyolc évig, majd balesete után, egy évet kihagyva az állami gimnáziumban érettségizett, utána Pécsett végezte a tanítóképzőt, majd a fővárosban az ELTE-n tanult tovább.

Magyar, történelem és néprajz szakon szerzett diplomát. 1979-ben doktorált az ELTE-n. A tatai gimnáziumba előbb pedagógusként tért vissza, majd igazgatóként irányította az Eötvöst.

Az Eötvösös öregdiák egyesület alapító elnöke volt 1989 és 2009 között, a tatai mozgássérült egyesületet irányította nyolcvanegy és kilencvenegy között, 1976-ban a Tata Barátainak Körének is alapítója, majd hat évig elnöke.
Tatáról száznál is több cikket, és vagy egy tucatnyi könyvet írt. A helytörténet is a haza szeretete, a szűkebb haza szeretete, vallja a tanár úr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!