Közélet

2011.06.10. 06:26

Átnevezte a Jobbik Esztergomot: Meggyes Tamás kiskirálysága

Látványos performance-t tartott a Jobbik Esztergom határában. A sokcímeres várostáblát letakarták a Meggyes Tamás kiskirálysága felirattal.

Rafael Balázs

Sajtótájékoztatót tartott egy sajátos performance (látványakció) keretében a Jobbik két országgyűlési, és  egy megyei közgyűlési képviselője.

Hegedűsné Kovács Enikő, Vágó Sebestyén és Zentai Plajner Zsolt a sokcímes Esztergom-tábla előtt foglalták össze a városban történteket, kiemelve, hogy a működést ma már minden téren akadályozó Fidesz-frakció és tagjainak vezetője megcsúfolja mindazt, ami a táblán áll: Szent István városa – tönkretették az államalapító nevét viselő gimnáziumot; Alkotmánybíróság városa – megcsúfolják a testület szellemét; gyermekek városa – méteres gaz áll a tábla előtt.

A képviselőasszony elmondta: kérdéseiket és interpellációikat az illetékes kormánytisztviselők rendre visszdobják, s azt állítják, a jelzések nem érkeznek el hozzájuk. Bizonyítékként felmutatta a postai igazolásokat. Végül, hangsúlyozva, hogy a vidéki kis Csák Máté földjén járunk – egy plakáttal leragasztották az eredeti feliratokat a várostáblán -  jelezvén, itt még ma is egy kiskirályság található.

A demonstráció idején terjedt el a hír: EHIR Kft-t, az ETV-t és  Meggyes Tamás korábbi polgármestert, nem jogerősen, éppen ötmilliós kártérítésre kötelezik rágalmazás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!