Közélet

2010.11.29. 06:25

Szlovák polgármester áll a magyar város élére

Anton Marek lett a polgármester Észak-Komáromban. A második legtöbb szavazatot az MKP-s Stubendek László kapta, őt követi a hidas Bastrnák Tibor.

Kemmaa.hu

Több mint ezer szavazat különbséggel nyerte meg a november 27-i önkormányzati választásokat Anton Marek – a függetlenként induló polgármester-jelöltre 5492 szavazat érkezett. Második lett a Magyar Koalíció Pártjának színeiben induló Stubendek László 4265 szavazattal. Észak-Komárom eddigi polgármesterére, a Híd szineiben induló Bastrnák Tiborra 3846 szavazat érkezett.

A részvételi arány a felvidéki magyarság fellegvárának számító településen 46,07 százalékos volt. A választásra jogosult 30 035 lakosból mindössze 13 838 járult az urnák elé.

A 25 fős testületben is jelentős változások történtek, hiszen több korábbi képviselő is kiesett. Tizenegyen a hidas, hatan pedig az MKP-s listáról, míg nyolcan függetlenként jutottak be a testületbe. Így a többségért és az alpolgármesteri székért is érdekes alkudozás várható.

A testület tagjai a következők Kantha Mária (MKP), Szabó Béla (MKP), Štefan Zábojník (független), Dékány Gábor (MKP), Alzbeta Jágerská (Híd), Győrfi László (MKP), Cúth Csaba (Híd), Ondrej Gajdác (független), Ipóth Szilárd (Híd), Juraj Bača (független), Andruskó Imre (Híd), Tóth Péter (MKP), Konštantín Glič (független), ifj. Batta György (független a Híd listáján), ifj. Bende István (Híd), Keszegh Béla (független), Sebő Zsolt (Híd), Mácza Mihály (MKP), Novák Tamás (független), Dubány Imre (Híd), Héder Ágnes (Híd), Bende István (független), Benyó Zoltán (független), Varga Tamás (Híd), Hortai Éva (Híd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!