Közélet

2009.03.29. 18:20

Schvarcz: Kitáncolás, komédia, MSZP-nél megosztottabb SZDSZ

Dr. Schvarcz Tibor szocialista honatya szerint még az MSZP-nél is megosztottabb az SZDSZ, és kezd komédiává válni a helyzet. Párttrsa, Keleti Görgy szerint az ideális gazdasági szakembereket nem sikerült megnyerni kormányfőnek.

Mudri Anna

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Keleti György: Bajnai csomagja enyhébb a többinél (Fotó: archív)
[/caption] - Az SZDSZ miniszterelnök-javaslatai mind megbuktak. Az összes jelöltjük visszamondta a felkérést – kezdte Keleti György szocialista országgyűlési képviselő. Hozzátette az ideális gazdasági szakembereket nem sikerült kormányfővé választani. Szerinte a céljuk, hogy elkerüljék az előrehozott választásokat, hiszen az időveszteség lenne, amely a válság súlyosbodásához vezetne.

– Bárki következik is a hatalmon, és ebbe a Fideszt is beleértem, annak a társadalmat közvetlenül is érintő megszorításokat kell tennie – vallja. Elmondta, meglepőnek tartja Gyurcsány Ferenc bejelentését. Szerinte higgadtabb fejre volna szükség egy héttel a tisztújítás után. Úgy gondolja, jelenleg még a jövő hét szombati kongresszusuk döntéseit sem lehet megjósolni.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dr. Schvarcz Tibor szerint kezd komédiává válni a helyzet (Fotó: archív)
[/caption] Dr. Schvarz Tibor szocialista országgyűlési képviselő is bonyolultnak látja a helyzetet. Bízik benne, ezen a héten meg tudnak egyezni az SZDSZ frakcióval a kormányfő személyéről: reméli, most már Bajnai Gordonról. Úgy látja, az SZDSZ-ülésről kiszivárgott 6-6 szavazat, vagyis az, hogy a szabad demokraták nem tudják, támogatják-e Bajnai Gordont, csak azt mutatja, az SZDSZ náluk is megosztottabb, de reméli, hétfőre „felszáll a füst”.
– Már komédiává kezd válni a helyzet. De még az önjelölt miniszterelnök-jelöltek részéről is. Néhány bedobták a nevüket, ők tudják a megoldást, majd amikor megbízást kapnának, visszalépnek. Felelőtlen játék ez – mondta Schvarz Tibor.

Schvarz Tibor és Keleti György egyaránt szigorúnak tartja Bajnai Gordon programját, a Reform Szövetség és Bokros Lajos elképzeléseihez hasonlították. Igaz, Keleti György szerint a „Bajnai-csomag” enyhébb azokénál, bár az néhány hete készült, és azóta a gazdasági helyzet is szigorodott.

Hat órától az MSZP parlamenti frakciója ülésezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!