katasztrófavédelem

2018.11.05. 07:00

Vegyi katasztrófahelyzetet gyakorolnak Nyergesen

Komplex gyakorlatot tart a Zoltek Zrt. a kataaztrófavédelem és Nyergesújfalu Város a Zoltek Zrt. kül-és belterületén.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock.com

A Zoltek Zrt. tájékoztatása szerint november 8-án, csütörtökön délelőtt és a kora délutáni órákban előre eltervezett katasztrófavédelmi gyakorlatot hajtanak végre Zoltek Zrt. és Nyergesújfalu Város területén. Az esemény miatt megkülönböztető jelzést használó gépjárművek közlekedésére, valamint a lakosságtájékoztató rendszer működésére kell számítani Nyergesújfalun.

Az előre eltervezett katasztrófa-felszámolási, együttműködési és kritikus infrastruktúra védelmi gyakorlatot közös erővel dolgozta ki a Zoltek Zrt., a Katasztrófavédelem és Nyergesújfalu Város. Belső- és Külső Védelmi Terv kerül gyakorlásra, melyen egy esetleges káresemény felszámolását hajtják végre a résztvevők. A feltételezés szerint szabadba kerülő veszélyes anyag okoz problémát, melyet a szakembereknek mihamarabb meg kell oldaniuk, figyelembe véve a helyi sajátosságokat.

A Zoltek Zrt. vezetősége szeretné felhívni a figyelmet, hogy a valóságban nem kell tartani légtérbe kerülő veszélyes anyagtól, az intézmények működése és a közlekedés zavartalan lesz a gyakorlat teljes ideje alatt. Egy havária esemény hatékony elhárítását célzó, felkészítésről van szó, melyen a résztvevők tovább fejleszthetik a közös munkavégzést és előre felkészülhetnek a hatékony beavatkozásra szükség esetén. A gyakorlattal kapcsolatban kérik a lakosság megértését és türelmét.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!